Šalies regionų atliekas ketina rūšiuoti 9 gamyklose | KaunoDiena.lt

ŠALIES REGIONŲ ATLIEKAS KETINA RŪŠIUOTI 9 GAMYKLOSE

  • 3

Nuogąstavimai, kad atliekų rūšiavimo gamyklų projektai virs miražu, neišsipildė. 2015 metų rudens skirtinguose šalies regionuose turėtų iškilti devynios iš dešimties planuotų rūšiavimo gamyklų, rašo "Verslo žinios".

"Manau, jau galime sakyti, kad Lietuvoje bus devynios atliekų rūšiavimo gamyklos. Šiandien jau aišku, kad iš dešimties planuotų gamyklų nebus tik vienos - Tauragėje, o kitos devynios turėtų būti pastatytos", - sakė aplinkos viceministras Almantas Petkus.

Rūšiavimo gamykloms 10-yje regionų planuota iš viso skirti 450 mln. litų ES lėšų, sutartys su gamyklų rangovais turi būti pasirašytos iki šių metų pabaigos. Pasak A.Petkaus, šiuo metu jau pasirašytos 8 sutartys su rangovais.

Skelbta, jog Lietuvoje rūšiavimo gamyklos planuotos 10-yje regionų: Klaipėdoje, Telšiuose, Šiauliuose, Panevėžyje, Utenoje, Vilniuje, Alytuje ir Marijampolėje, Tauragės ir Kauno regionuose. Viešųjų pirkimų konkursai, skirti jų statytojams atrinkti, iš pradžių strigo, bet vėliau įsivažiavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

įdomu

Įdomu kur stovės atliekų rūšiavimo gamykla Kaune

įdomu

Įdomu kur stovės atliekų rūšiavimo gamykla Kaune

įdomu

kokios šalies šiukšles rūšiuos tos 9 gamyklos, jeigu dabar jas išrūšiuoja visa armija asocialių asmenų. Eina šniūrais, išrenka viską, plastmases, skardines, popierių. Vis daugiau žmonių patys rūšiuoja atliekas. Ką rūšiuos statomos gamyklos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS