Savivaldybėms siūloma nuomotis butus socialiniam būstui | KaunoDiena.lt

SAVIVALDYBĖMS SIŪLOMA NUOMOTIS BUTUS SOCIALINIAM BŪSTUI

Savivaldybėms siūloma leisti nuomotis socialinius būstus iš gyventojų mažiausiai 5 metams. Dabar jos gali tokius būstus tik statyti.

Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti bei Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymų pataisas. Už balsavo 102, prieš – 1 Seimo narys.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sakė, kad kitais metais būsto nuomos kompensacijoms bus numatyta maždaug 2 mln. eurų.

„Valstietis“ Valius Ąžuolas suabejojo, ar visos savivaldybės bus aktyvios ir nuomosis butus socialiai remtiniems gyventojams. Jis siūlė savivaldybes paskatinti aktyviau plėtoti socialinį būstą.

„Viena savivaldybė sakys, kad nenori nuomoti, o kita savivaldybė žadės daug nuomotis“, – teigė Biudžeto ir finansų komiteto narys.

L. Kukuraičio teigimu, dabar Lietuvoje socialinio būsto laukia apie 10,5 tūkst. gyventojų. Pernai jo sulaukė maždaug 1 tūkst šeimų, o 460 gavo nuomos kompensaciją. 

Pirmosios pataisos, įteisinančios naują finansinės paramos socialiai remtinoms šeimoms formą – būsto nuomos kompensaciją vietoje socialinio būsto – įsigaliojo nuo 2015-ųjų. Tačiau ši naujovė nebuvo populiari.

Tai 2017 metų pavasarį patvirtino Valstybės kontrolė. Būsto nuomos kompensacijomis 2015 metais pasinaudojo tik 0,3 proc., o 2016 metais – 6,8 proc. į jas galinčių pretenduoti šeimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS