Seimas palengvino neįgaliuosius vežančių automobilių parkavimą | KaunoDiena.lt

SEIMAS PALENGVINO NEĮGALIUOSIUS VEŽANČIŲ AUTOMOBILIŲ PARKAVIMĄ

Nuo lapkričio lengvės neįgaliųjų vairuojamų ar juos vežančių automobilių parkavimas – jų savininkams leista nemokėti mokesčio už stovėjimą savivaldybių nustatytose vietose.

Be to, vietinės rinkliavos už automobilio statymą išimtis bus taikoma ne automobiliui su neįgaliojo kortele, kaip buvo iki šiol, o žmogui, kuriam išduota tokia kortelė.  

Seimas ketvirtadienį priėmė tokias Rinkliavų įstatymo pataisas: už balsavo 112 Seimo nariai, prieš nebuvo, o keturi susilaikė.

Neįgaliųjų teisių komisijos vadovė Monika Ošminskienė prieš balsavimą teigė, kad nauja tvarka leis savivaldybėms  automatizuoti parkavimo priežiūrą ir padės kovoti su automobilių statymu neįgaliesiems skirtose vietose. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Proto ribose turi buti skirtos parkavimo vietos neįgaliesiems .Ne taip kaip dabar yra Kaune prie prekybos centro Megos,tos vietos būna tuščios daugumoje o kiti žmonės neturi kur pastatyti mašinos.Beprotystė o gal skatina būti neįgaliais.Kartais stovi neįgaliųjų vietoje visureigiai, brangūs ,galingi .Įdomu neįgalūs gali sau leisti turėti tokį automobilį., tik labai įdomu iš kokių pinigų?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS