Seimas – prieš pigesnių kompensuojamųjų vaistų skatinimą | KaunoDiena.lt

SEIMAS – PRIEŠ PIGESNIŲ KOMPENSUOJAMŲJŲ VAISTŲ SKATINIMĄ

  • 4

Vaistinės neprivalės parduoti daugiau pigesnių – generinių, o ne patentinių – kompensuojamųjų vaistų.

Seimas ketvirtadienį nepriėmė svarstyti Farmacijos įstatymo pataisų, kurias parengė „valstietė“ Agnė Širinskienė: už jų svarstymą balsavo 44 Seimo nariai, prieš – 36 , o susilaikė 12. Kitu balsavimu pataisas Seimas jų autorei grąžino tobulinti. 

A. Širinskienė tikino, kad pataisos mažintų generinių vaistų kainas, didintų konkurenciją tarp gamintojų.

„Priemonės konkurencijai skatinti būtų veiksmingos“, – sakė A. Širinskienė.

Pasak jos, panaši tvarka galioja Vokietijoje, Skandinavijoje, tačiau konservatorius Mykolas Majauskas tuo suabejojo ir siūlė parlamentarei pasitikslinti informaciją.

„Neturėtume žmonių sveikatos klausimo spręsti per valstybės pinigų taupumą“, – priekaištavo „valstietis“ Raimundas Martinėlis. 

Konkurencijos taryba įspėja, kad A. Širinskienės pataisos neatitinka konkurencijos reikalavimų. 

Europos teisės departamentas teigia, kad bus sudėtinga įvertinti, ar įgyvendinant pataisas, sumažės generinių vaistų kainos didinant konkurenciją tarp gamintojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tai koks čia taupumas

koks čia per pigumas jei ankščiau viskas buvo kompencuojama nuo epilepsijos o dabar už viena pakelį reikia mokėt 80 eu o reikia keturiu vaistų rušių ir visus mokamus padarė tai kas čia per taupumas jei neįgalumas tėra 122 tai iško gyvent

mociute

jau kelintą kartą gaunu generinius vaistus nuo kraujospūdžio, vėl pradėjo šokinėti spaudimas, plaka širdis smarkiai...kam tai rūpi? niekam....tiek sunkiai pririnko vaistus, kurie kažkurį laiką padėjo jaustis gerai, ir štai rezultatas.....genocidas ir tiek...

Oooo

Sirinskiene valiooooo ,o konserviniai isgamos ir Lietuvos vagys vėl trugdot vyriausybiai dirbti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS