Seimas iš naujo svarstys kainų reguliavimą numatančius įstatymus | KaunoDiena.lt

SEIMAS IŠ NAUJO SVARSTYS KAINŲ REGULIAVIMĄ NUMATANČIUS ĮSTATYMUS

Seimas iš naujo svarstys jau priimtus įstatymus, leidžiančius Vyriausybei karantino metu reguliuoti kai kurių būtiniausių prekių kainas.

Prezidentui vetavus įstatymus, už jų svarstymą iš naujo antradienį balsavo 77 Seimo nariai, o 41 siūlė ankstesnį Seimo sprendimą dėl kainų reguliavimo laikyti nepriimtu.

Seimas dėl veto apsispręs balandžio 28-ąją.

Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta Seime aiškino, kad Lietuvos ekonomika veikia rinkos, o ne reguliavimo pagrindais, tuo metu „valstietis“ Tomas Tomilinas tvirtino, kad kainų reguliavimas yra nacionalinio saugumo klausimas.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Povilas Urbšys aiškino, kad, pavyzdžiui, Prancūzija reguliuoja dezinfekcinių priemonių kainas.

Prezidentas siūlo Seimui svarstyti naujus pakeitimus, kurie leistų Vyriausybei, trūkstant būtinų prekių ar paslaugų, imtis jas skatinančių ir prieinamumą didinančių priemonių. Šalies vadovas teigia, kad valstybinis kainų reguliavimas gali lemti prekių stygių ir juodosios rinkos plėtrą, ir turėtų būti leidžiamas tik paskelbus nepaprastąją padėtį.

Anot Vyriausybės atstovų, šis įrankis galėtų būti panaudotas pažaboti nesąžiningus apsaugos priemonių perpardavinėtojus, šalyje plintant koronavirusui.

Kainų reguliavimą siūloma įvesti Civilinės saugos, Nepaprastosios padėties bei Vartotojų teisių apsaugos įstatymų pataisomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Žurnalistai iš jūsų tyčiojasi ir teikia tuos pačius straipsnius .KVAILIAI KOMENTUOKIT O MES PATEISIM KĄ NORIM IR VĖL NAUJAI

Anonimas

Šitie straipsniai tai kvailių medžioklė ir ta pati kelis kartus pateikiat .Tai tiek kvailių ieškantiems.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS