Septyni patarimai, kaip mokslo metus pasitikti be streso ir milžiniškų išlaidų | KaunoDiena.lt

SEPTYNI PATARIMAI, KAIP MOKSLO METUS PASITIKTI BE STRESO IR MILŽINIŠKŲ IŠLAIDŲ

  • 3

Rugpjūčio mėnuo daugeliui tėvų – metas, kai tenka sukti galvas už kiek ir ką į mokyklą pirkti savo vaikams. Uniformos, sąsiuviniai, pratybos – viskas kainuoja, ypač dabar, kai tokia infliacija. Kaip rugsėjo pirmąją pasitikti be didelio streso ir išlaidų? Apie tai buvo kalbama LNK reportaže.

„Pirkčiau naujus batus, sąsiuvinių, kuprinę, penalą, parkerį, daug pieštukų ir flomasterių. Taip pat originalius futbolo batus bei futbolo kamuolį“, – kalbėjo ketvirtokas Adamas.

Jeigu remtumėmės mokinio norais, pirkinių sąrašas būtų be pabaigos, o suma turbūt gerokai viršytų tėvų galimybes. Tad pirmiausia reikia susidaryti savo biudžetą.

Prieš dėliodami savo biudžetą – apsilankykite parduotuvėse. Pasižiūrėkite, kokios vyrauja kainos. Tuomet žinodami, ko jums preliminariai reikia, sužinosite, kiek tai preliminariai kainuos. Be to, patariama pasiteirauti savo draugų, pažįstamų, kurie turi mokyklinio amžiaus vaikų, kiek jie išleido pasiruošimui mokyklai. Tuomet lengviau sudėliosite ir savo biudžetą.

Antras žingsnis – pinigų atidėjimas rugsėjo pirmajai. Ekspertai pataria visus metus atidėti tam tikrą sumą ir rugsėjį bus daug lengviau. Taip galima atidėti pinigus ir kitoms metų šventėms: gimtadieniams, Kalėdoms, naujiems metams.

Trečias svarbus dalykas – sąrašas. Juo naudokitės eidami pirkti ir maisto produktų, ir buities dalykų. Pasiruošimui rugsėjui taip pat naudokite sąrašą. Tokius sąrašus paruošia kai kurios mokyklos, ypač jeigu vaikas pirmokas. Jeigu vaikas vyresnis, galbūt tiks daiktai iš praėjusių metų. Namuose pasidarykite inventorizaciją, pažiūrėkite, kiek ten yra likę daiktų nuo praėjusių metų ir jų nebereikės pirkti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Ketvirtas žingsnis – atsispirkite vilionėms. Dabar parduotuvėse – daug išpardavimų ir akcijų. Taip, jie jums padės sutaupyti, tačiau galite ir paslysti, perlenkti lazdą, galite prisipirkti daug daugiau ir išleisti daugiau, nei planavote. Atminkite, kad avalynę ar drabužius galite grąžinti, tačiau su sąsiuviniais ir parkeriais – neišdegs. Ir prisiminkite – sąrašas reikalingas, kad sutaupytumėte.

Penktasis žingsnis – venkite pertekliaus. Nebūtina viską susipirkti vienu kartu. Jeigu ko trūks, bus galima nusipirkti prasidėjus mokslo metams. Tuomet kai kurios prekės gali kainuoti net pigiau, nei dabar parduodamos su nuolaida. Be to, tarp kaimynų ar giminaičių galite suorganizuoti daiktų mainus. Gal jums reikalingas daiktas yra kito vaiko stalčiuje, o jūs turite nenaudojamų reikmenų, kurie praverstų kitam mokiniui?

Šeštas dalykas – pirmiausia – kokybė. Ieškokite gal ir brangesnių, bet kokybiškų prekių, ypač kalbant apie kuprines, rašiklius ir parkerius. Juk kuprinę jūsų vaikas turės nešioti beveik metus. Nuo jos patogumo, kokybės priklausys vaiko laikysena, stuburo sveikata. Tas pats liečia ir rašiklius bei parkerius. Jeigu jie kokybiški, patvarūs – ir rašysena bus gražesnė, ir vaiko ranka mažiau pavargs. Kokybiški daiktai ir tarnaus ilgiau. Juos galėsite panaudoti ir kitais ar dar kitais mokslo metais.

Paskutinis, septintasis, žingsnis – apsipirkti rugsėjo pirmajai eikite kartu su vaiku. Pats rinkdamasis prekes, matydamas, kiek jos kainuoja, vaikas galbūt įsigytą daiktą labiau saugos ir vertins.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

O jus

jau pamirsote,kad patarimu (sovietov) sali jau "sugriovete"!? Gal jau pragyvenimo lygio reiketu,o nebe patarimu!?

JE JE TAPKINAS RUGSĖJO1 PASITIKS BE STRESO

.

Atiduot \\\\\\.../////

tap'kinui dronams-kazino pinigus,vaikus prie verpimo ratelio mokyti su balana,nes elektra liko tik pasvajoti.____Dabar ne tokią knygą Jonas Avyžius parašytų,nes medžiagos nors vežimu vežk.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS