Sergančius anūkus slaugantiems seneliams siūlo mokėti pašalpą | KaunoDiena.lt

SERGANČIUS ANŪKUS SLAUGANTIEMS SENELIAMS SIŪLO MOKĖTI PAŠALPĄ

  • 3

Nedarbingumo pašalpą slaugyti sergančius anūkus siūloma mokėti ir jų dirbantiems seneliams. Seimas antradienį priėmė svarstyti „darbiečio“ Valentino Bukausko parengtą Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisą, kuri įsigaliotų nuo 2018 metų.

Pasak parlamentaro, tokia pataisa leistų šiek tiek sumažinti nedarbą.

„Ieškant jaunimui darbo, ypač jaunas mamas darbdavys galbūt ir norėtų priimti, bet dėl vaikų sergamumo ir kas galėtų prižiūrėti tuo metu jaunąją atžalą, jos kartais neranda darbo. Manau, būtų viena tokia paskata, kad seneliai ligos atvejų galėtų prižiūrėti vaiką ir gauti išmoką“, - pristatydamas pataisą teigė V.Bukauskas.  

Jeigu Seimas pataisą priimtų, slaugant susirgusį vaiką iki 14 metų, 80 proc. atlyginimo dydžio pašalpa būtų pradedama mokama ne ilgiau kaip 14 dienų. Seneliai taip pat galėtų slaugyti anūkus iki 7 metų stacionare ar sanatorijoje, o iki 18 metų, jeigu jie serga sunkiomis ligomis.

„Sodros“ išmoka tokiais atvejais būtų mokama visą slaugymo laiką, bet ne ilgiau kaip 120 dienų per metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ASAN

GALIT PLACIAU PAAISKINTI APIE TU VAIKU SLAUGYMA,CIA KAZKOKIA MURA PARASYTA...

Edita

O tie kurie yra pencijoje idomu ar gautu ismoka?

Erika

Nelabai suprantu logikos - teoriškai tas pats darbdavys gali vis tiek prarasti darbo jėgą, jei jo įmonėje dirbs ir laikiname nedarbingume bus tų vaikų seneliai, tai koks skirtumas - to darbo nedarys jaunos mamos, ar jų tėvai, jei ir vieni, ir kiti tą darbą išmano ir atlieka vienodai? Kokia darbdaviui iš to nauda? matau tik viena - tokiu atveju arti pensijinio amžiaus darbuotojai, surinkę tam tikrą nedarbingumo dienų skaičių, bus lengviau išmetami iš darbo dėl tos priežasties, o, kaip žinia, tokiame amžiuje susirasti naują darbą senimui kur kas sunkiau, nei jaunoms mamoms dėl paprastos priežasties - pirmieji ne tokie patrauklūs...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS