Siūloma lengvinti neįgaliųjų patekimą į daugiabučius | KaunoDiena.lt

SIŪLOMA LENGVINTI NEĮGALIŲJŲ PATEKIMĄ Į DAUGIABUČIUS

Norint bendrai naudojamas patalpas daugiabučiuose labiau pritaikyti neįgaliesiems, ateityje gali nebereikėti daugumos savininkų sutikimo tokiems darbams.

Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti tai numatančios Statybos įstatymo pataisos, kurias parengė „valstietė“ Virginija Vingrienė. Toliau pataisas Seimas svarstys gegužės 21 dieną.

Jeigu Seimas pataisas priimtų, rašytinis savininkų sutikimas nebebus reikalingas, kai reikės atlikti statybos, rekonstravimo ar remonto darbus siekiant pritaikyti gyvenamąjį namą neįgaliesiems ar įrengti specialią įrangą neįgaliojo poreikiams.

Norint dabar pritaikyti bendrojo naudojimo patalpas daugiabučiuose neįgaliųjų gyventojų poreikiams, būtinas patalpų savininkų daugumos sutikimas. 

Nuo 2005 metų iš valstybės ir savivaldybių biudžetų yra finansuojami būstų pritaikymo neįgaliesiems darbai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klausimas

Ar tik ne ta Vingrienė ir mažąją renovaciją sukūrė? Kaip įsivaizduoja Vingrienė 5 aukšte gyvenančiai bobulei įrengti keltuvus, suniokoti laiptines visiems gyventojams, o va, bobulė į pirmą aukštą persikelti nesutinka, nors tu ką. Jos teisė užskristi į penktą aukštą privalo būti įgyvendinta ir dar mokesčių mokėtojų pinigais? Kažin ko dar prigalvos ta Vingrienė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS