Siūloma suvienodinti valstybinių įstaigų vadovų garantijas | KaunoDiena.lt

SIŪLOMA SUVIENODINTI VALSTYBINIŲ ĮSTAIGŲ VADOVŲ GARANTIJAS

Maždaug trijų dešimčių valstybinių įstaigų vadovams siūloma nuo 2024 metų numatyti vienodas arba labai panašias socialines garantijas. Išmokos jiems būtų skiriamos nutrūkus įgaliojimams, jeigu jie nebūtų paskirti dar vienai kadencijai, pasitrauktų iš pareigų dėl sveikatos arba jeigu vėliau negautų kitų pareigų valstybės tarnyboje.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo keisti atskirų valstybinių įstaigų veiklą reglamentuojančius įstatymus.

Pasibaigus kadencijai ir vadovo nepaskyrus kitai kadencijai arba jeigu jis per du mėnesius nepradėtų eiti kitų valstybės pareigūno ar tarnautojo pareigų, jam būtų išmokama dviejų mėnesių darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, o atleidus iš pareigų, negalint jų eiti dėl sveikatos ar mirties atveju, – trijų mėnesių atlyginimo išmoka.

Visos išmokos būtų mokamos iš įstaigos darbo užmokesčiui skirtų asignavimų.

Valstybės pareigūnams, kurie negali dirbti kito darbo arba gauti jokio kito atlyginimo, išskyrus užmokestį už mokslinį bei pedagoginį darbą bei kūrybinę veiklą, siūloma leisti gauti atlygį už dalyvavimą Europos Sąjungos, tarptautinių organizacijų, užsienio valstybių finansuojamuose arba Lietuvos bendradarbiavimo projektuose, kurie susiję su žmogaus teisių apsauga, sklaida ar ombudsmenų veikla, pedagogine ar kūrybine veikla.

Kaip BNS nurodė ministerija, dabar atskirų valstybės pareigūnų, pavyzdžiui, Seimo, lygių galimybių, vaiko teisių apsaugos, valstybės kontrolierių, Mokestinių ginčų, taip pat Lietuvių kalbos komisijų pirmininkų ir narių socialinės garantijos yra ne, vienodos – numatytos atskiruose įstatymuose arba iš viso nenustatytos.

Nauja tvarka galiotų ir Viešųjų pirkimų tarnybos, Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos, Vyriausiosios rinkimų bei Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijų nariams, žvalgybos ir valstybės kontrolieriams, Lietuvos administracinių ginčų komisijos ir jos padalinių nariams ir kitų valstybinių institucijų vadovams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS