„Sodra“ išmokėjo priemokas vaikus prižiūrintiems tėvams | KaunoDiena.lt

„SODRA“ IŠMOKĖJO PRIEMOKAS VAIKUS PRIŽIŪRINTIEMS TĖVAMS

  • 0

„Sodra“ šią savaitę išmokėjo priemokas vaiko priežiūros atostogose esantiems tėvams, kuriems dėl naujų neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) taikymo ypatumų vasarį ir kovą buvo pervestos keliais centais ar eurais mažesnės vaiko priežiūros išmokos.

Taip pat priemokos skirtos keliems šimtams tėvų, kurie būdami pirmus metus vaiko priežiūros atostogose dar ir dirba bei gauna draudžiamųjų pajamų, o jų išmoka sumažėjo dėl indeksuoto darbo užmokesčio.

Priemokos išmokėtos už sausio ir vasario mėnesius. Nuo kito mėnesio jos bus pervedamos kartu su vaiko priežiūros išmokomis.

Teisės aktuose numatyta, jog išmokos, kurios buvo paskirtos iki šių metų, dėl mokesčių reformos negali mažėti ir toliau turi būti mokamos tokios pat, kaip iki šiol. Todėl „Sodra“ padengia skirtumą, kuris galėjo siekti ir kelis centus, ir kelis eurus. Iš viso už sausį ir vasarį priemokos išmokėtos 5 tūkst. tėvų, gaunančių vaiko priežiūros išmokas.

Svarbu žinoti, jeigu žmogaus, gaunančio vaiko priežiūros išmoką, pajamos pasikeistų, pavyzdžiui, gavus dar ir ligos išmoką ar kitų draudžiamųjų pajamų, tokiu atveju nepriemoka bus apskaičiuota ir išmokėta tik šių metų pabaigoje, įvertinus visas šiais metais gautas draudžiamąsias pajamas ir išmokas. Taip yra todėl, kad NPD priklauso nuo visų žmogaus gaunamų draudžiamųjų pajamų ir išmokų dydžio.

Vaiko priežiūros išmokos iš viso Lietuvoje mokamos maždaug 44 tūkst. tėvų.

Jeigu kiltų klausimų dėl išmokos ir priemokos dydžių, galima susisiekti su „Sodros“ specialistais telefonu 1883 arba pasikonsultuoti prisijungus prie asmeninės „Sodros“ paskyros gyventojui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS