„Sodra“: „Bastaras“ pensijų Kaune ir Vilniuje nebenešios | KaunoDiena.lt

„SODRA“: „BASTARAS“ PENSIJŲ KAUNE IR VILNIUJE NEBENEŠIOS

Lietuvos paštas yra pasirengęs perimti pensijų išnešiojimą Vilniuje ir Kaune iš bendrovės „Bastaras“, kuri šiuose miestuose nesugebėjo laiku – iki sausio 26 dienos – išnešioti pensijų.

Pasak Lietuvos pašto atstovės Vaidos Budrienės, bendrovė pensijų išnešiojimą yra pasiryžusi perimti bet kada.

„Kai bus paskelbta, kas oficialiai nešios pensijas, jei tai bus Lietuvos paštas, tai esame bet kada pasirengę perimti“, – BNS sakė V. Budrienė.

Paklausta, ar Lietuvos paštui nereikės samdyti naujų darbuotojų, ji patikino, kad bendrovė turi pakankamai žmonių, jog susitvarkytų su užduotimi.

„Šiuo metu esame (darbuotojams – BNS) įteikę atleidimo lapelius, tačiau nėra atleistas nė vienas darbuotojas. Mes jiems ieškome vietos pačioje organizacijoje. Taigi kažkokio struktūrinio perėjimo tikrai nereikės“, – sakė V. Budrienė.

Pasak jos, atleidimo lapeliai įteikti 25 darbuotojams – visiems pensijų išnešiotojams. V. Budrienės teigimu, paprastai pensijas išnešioja laiškininkai, kurių įmonėje yra iš viso turi 2214, tačiau dėl miestų specifikos kai kuriose vietovėse bendrovė atskirai samdė išnešiotojus.

Lietuvos paštas pensijas didžiuosiuose miestuose nešiojo iki šių metų pradžios, kuomet viešojo konkurso būdu šią teisę juose bei kitose vietose perėmė privačios bendrovės.

„Bastaras“ pensijų Vilniuje ir Kaune nebenešios

Vilniuje ir Kaune pensijų laiku negavo keli tūkstančiai pensininkų, todėl naujai pasirinkta bendrovė „Bastaras“ pensijų šiuose miestuose nebenešios, sako laikinasis „Sodros“ vadovas. Pasak Ježio Miskio, kol konkurso būdu bus pasirinkta nauja įmonė, pensijas laikinai nešios Lietuvos paštas.

Anot jo, blogiausia padėtis yra Vilniuje ir Kaune, tuo metu kituose miestuose ji yra „arti normos“.

„Dabar situacija yra tokia, kad jei kalbame apie tokias vietas, kurios problematiškiausios - Vilnius ir Kaunas liko problematiškas. Jeigu anksčiau buvęs pensijų nešiotojas nepristatydavo apie 500 ir 350 Vilniuje ir Kaune, dabar turime situaciją, kad Vilniuje nepristatyta 2,5 tūkst. ir 1,1 tūkst. pensijų išmokų“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė jis.

Pasak J. Miskio, „Bastaras“ nėra pajėgus išnešioti pensijas didžiausiuose Lietuvos miestuose.

„Aš asmeniškai manau, kad tokiuose miestuose kaip Vilnius ar Kaunas turi pensijas pristatyti įmonė, kuri pajėgi tai padaryti. Pamatėme dabar, kad įmonė „Bastaras“ buvo neįvertinusi savo pajėgumų, nesugebėjo to padaryti. Padarysime viską, kad „Bastaras“ Kaune ir Vilniuje pensijų nebenešiotų“, – sakė J. Miskis.

Bendrovės „Bastaras“ darbuotojai pensijas nešioja Vilniaus ir Kauno mieste ir rajone, Palangos, Kretingos, Šilutės, Vilkaviškio, Jurbarko rajonuose, Marijampolės, Kalvarijos, Kazlų Rūdos savivaldybėse.

„Jau nuo kitos savaitės, kai nutrauksime sutartį, išnešios tas, kas pajėgus išnešioti 35 tūkst. pensijų“, – sakė J. Miskis.

„Suspėsime (surengti naują konkursą – BNS). Pensijos kitą mėnesį vėl bus nešiojamos nuo 10 iki 26 dienos. Turėtų būti konkursas, bet kol kas aš nematau kito varianto, kaip Lietuvos paštas, – teigė jis.

Įtarimų dėl „Bastaro“ neturėjo

„Bastarui“ nespėjus išnešioti pensijų, žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad įmonė neturi pakankamai darbuotojų. Pasak J. Miskio, „Sodra“, pasirinkdama „Bastarą“, įtarimų neturėjo.

„Konkursas nebuvo naujas ir jo sąlygos nebuvo ruošiamos pirmą kartą. Ir „Bastaras“ nėra nauja įmonė – ji sėkmingai nešioja pensijas tiek Klaipėdoje, tiek Alytuje. Kažkokių įtarimų, kad įmonė, kuri veiklą vykdo jau keliolika metų, nepajėgs vykdyti įsipareigojimų, kuris yra įprastinis jų darbas, neturėjome“, – pripažino J. Miskis.

Bendrovės „Bastaras“ generalinis direktorius Paulius Rakauskas situaciją BNS komentuoti atsisakė.

„Visų komentarų prašykite politikų“, – BNS trumpąja žinute atsakė į skambučius neatsiliepiantis P. Rakauskas.

Laikinasis „Sodros“ vadovas pabrėžė, kad teisės nešioti pensijas „Bastaras“ neteks tik Vilniuje ir Kaune – nutraukti su bendrove sutartis kituose miestuose jis teigia nematąs priežasčių.

Nuo sausio daliai senjorų pensijas į namus pristato ne Lietuvos pašto darbuotojai, o „Sodros“ konkursus laimėjusios įmonės. Žiniasklaidoje skelbta, kad beveik pusėje iš 20 savivaldybių vėluojama išnešioti pensijas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis yra žadėjęs nutraukti sutartis su įmonėmis, kurioms nepavyks išnešioti pensijų iki sausio 26-osios.

Pensijas į namus gauna maždaug 200 tūkst. senjorų, kurie turi tokią teisę. Iš jų maždaug 97 tūkst. sausį turėjo sulaukti naujų pensiją atnešančių darbuotojų.

Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad ne vienas pensininkas skundžiasi laiku negavęs pensijos, o su pensijas nešančia bendrove telefonu susisiekti niekaip nepavyksta.

Praėjusią savaitę tokia pat situacija skundėsi ir 98-erių kaunietis Vytautas Ivonis su žmona, kurie neslėpė nerimo. „Sakė, kad pensijas atneš pirmadienį. Visą dieną su žmona namuose pralaukėme. Pensijos neatnešė. Prisiskambinti taip pat nepavyksta. Bijome, kad su mūsų pinigais pradingo“, – antradienio vidurdienį pasakojo vyras.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Dalia

Gal pensininkų pinigus "ale" paštininkai pavogė?

pensininkė dar negavusi pensijos

Man atrodo, kad mūsų nuolat verkiančius ir taip pat pensininkus reikia nuskraidinti į šalį, kur vyksta baisios gamtinės katastrofos, kur žūsta žmonės, vaikai, netenkama pastogės - tai gal nustos verkti. Duonos turit, vandens irgi -nenumirsit .

na na

pagal kai kuriuos komentatorius tai pusė pensininkų ligoninėje, o kita pusė nežinia kur.Aš tai siūlau dėt baudas už neišnešiotas pensijas ir kad mokėtų delspinigius tiems, kas pensijų negavo ne mažiau nei 50 procentų nuo gaunamos pensijos. Beje yra skirta diena kada pensija nešama į namus, o dabar pensininkai buvo priverst visą šviesų metą sėdėt ir laukt malonės vei mėnesį ir taip jos ir nesulaukt. GĖDA taip skriaust senus, daugeliu atveju ligotus, pusbadžiu gyvenančius žmones.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS