Svarbu: pateikti pajamų deklaracijoms liko mažiau nei savaitė | KaunoDiena.lt

SVARBU: PATEIKTI PAJAMŲ DEKLARACIJOMS LIKO MAŽIAU NEI SAVAITĖ

  • 0

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) primena, kad gyventojai, privalantys deklaruoti pajamas ir turtą, deklaracijas turi pateikti iki gegužės 2 d.

Tai padaryti kaip ir kasmet turi gyventojai, kurie pernai vykdė individualią veiklą, ar gavo pajamų, nuo kurių būtina sumokėti mokesčius, individualių įmonių, ūkinių bendrijų, mažųjų bendrijų savininkai, ar gyventojai, kuriems, buvo pritaikytas per didelis neapmokestinamasis pajamų dydis.

„Kauno mieste ir rajone pajamų dar nedeklaravo 36,07 proc. tai turinčių padaryti gyventojų. Svarbu, kad mokesčių mokėtojai, kurie deklaruoja mokėtiną gyventojų pajamų mokestį, jį taip pat sumokėtų iki gegužės 2 dienos“, - sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, kad pajamų dar nedeklaravusiems gyventojams reikėtų suskubti.

Kauno AVMI primena, kad deklaruoti pajamas patogiausia naudojantis Elektroninio deklaravimo sistema (http://deklaravimas.vmi.lt) arba išmaniesiems telefonams skirta programėle „e.VMI“. Šią programėlę, padėsiančią keliais mygtukų paspaudimais pateikti deklaraciją, gyventojai gali parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių, taip pat iš VMI interneto svetainės http://www.vmi.lt/cms/mobiliosios-programeles. VMI puslapyje, adresu http://www.vmi.lt/cms/gyventojams-bendrai gyventojai gali susipažinti su svarbiausia informacija apie pajamų deklaravimą, taip pat rasti e. seminarų įrašus, paaiškinančius, kaip deklaruoti pajamas, gautas iš individualios veiklos.

VMI primena, kad visą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir įmonės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms. Bendra informacija apie Mokesčių inspekcijos veiklą skelbiama ir oficialiame VMI „Facebook“ puslapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS