Trečdalis Lietuvoje naudojamų mokėjimo kortelių – bekontaktės | KaunoDiena.lt

TREČDALIS LIETUVOJE NAUDOJAMŲ MOKĖJIMO KORTELIŲ – BEKONTAKTĖS

  • 1

Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenimis, antrąjį 2018 metų ketvirtį bekontaktės mokėjimo kortelės sudarė apie trečdalį visų gyventojų turimų kortelių, išduotų šalyje veikiančių bankų.

Anot LBA statistikos, iš viso gyventojai naudojasi 3,2 mln. Lietuvoje veikiančių bankų debeto ir kredito kortelių. Daugiau kaip 1 mln. iš jų yra bekontaktės. Bankų duomenimis, per pastaruosius metus bekontakčių atsiskaitymų skaičius išaugo daugiau kaip 10 kartų.

Šios apimtys sparčiai auga, nes mokėjimo kortelės keičiamos pasibaigus galiojimo laikui arba klientui pageidaujant, o daugelis naujai išduodamų kortelių turi bekontakčio mokėjimo funkciją. Prireikus ją galima bet kada išjungti arba vėl aktyvinti.

Šalies bankai jau siūlo galimybę atsiskaityti ir naudojantis išmaniuoju telefonu. Parsisiuntus į jį mobiliąją programėlę, apsipirkti bus galima keliauti be piniginės – atsiskaitant pakaks priglausti telefoną prie bekontakčių kortelių skaitytuvo.

„Šiuolaikiniai bankai keičiasi drauge su visuomene ir jos įpročiais – siūlo pažangius, patogius ir saugius būdus tvarkyti savo kasdienius finansų reikalus, – teigė Mantas Zalatorius, LBA prezidentas. – Plėtojant inovatyvias konkurencingas paslaugas, rinka tampa vis įvairesnė, o iš to daugiausia išlošia vartotojas, galintis rinktis tai, kas atitinka jo poreikius.“

Bekontakčio atsiskaitymo funkciją turi didžioji dalis šalyje veikiančių bankų kortelių skaitytuvų.

LBA paskelbė apibendrintus šių metų antrojo ketvirčio Lietuvoje veikiančių bankų, asociacijos narių, finansinių grupių veiklos rodiklius. Šių metų antrąjį ketvirtį bendra operacijų kortelėmis apyvarta, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, augo 10 proc. ir siekė beveik 4 mlrd. eurų. Stebimas ženklus atsiskaitymų už pirkinius kortele augimas – lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, šių metų antrąjį ketvirtį jis siekė 16 proc. Atsiskaitymų už pirkinius suma perkopė 1,5 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vartotojas

pamiršo pasakyti, kad bankai neišduoda paprastų kortelių daugiau :) nori nenori turi imti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS