Tūkstantinės baudos nejaudina: nelegaliai dirbančiųjų skaičius Lietuvoje auga | KaunoDiena.lt

TŪKSTANTINĖS BAUDOS NEJAUDINA: NELEGALIAI DIRBANČIŲJŲ SKAIČIUS LIETUVOJE AUGA

  • 4

Nelegaliai dirbančių ir darbo inspekcijos pagautų žmonių per metus padaugėjo šimtu. Ir nors įmonėms gresia tūkstantinės baudos, jos vis tiek rizikuoja įdarbindamos.

Darbdavių atstovas sako, kad tai pakeistų mokestinės naštos lengvinimas.

Į vieną pasirinktų statybviečių Darbo inspekcija atvyko penktą kartą. Iš anksto susitarus su policija, kad ši blokuotų visus galimus išėjimus, inspektoriai pradėjo reidą ir patikrino, ar statybininkai dirba legaliai. Patikrinimas užtruko daugiau nei dvi valandas. Rezultatas – rasta ne tik galimų neteisėtai dirbančių, tarp kurių yra užsieniečių, bet ir sulaikytas vienas išgėręs darbuotojas.

„Užfiksuota 0,43 promilės pas asmenį, jam bus surašytas administracinių nusižengimų protokolas. Taip pat yra užfiksuoti klausimai dėl darbų saugos ir sveikatos pažeidimų. Kai kur trūko aptvėrimų, dalis darbuotojų vaikšto be šalmų. Iš pradžių tokie pažeidimai“, – pasakoja Darbo inspekcijos Vilniaus sk. vyr. darbo inspektorius Justas Valaskevičius.

Nelegaliai dirbantieji baudų nemokės, už tai turės atsakyti jų darbdaviai, kuriems nuo šių metų taikomos griežtesnės baudos.

„Jeigu įmonė netinkamai tvarkė dokumentaciją, neįdarbino asmens, tai įmonės vadovui gresia bauda nuo 1000 iki 5000 eurų, o taip pat dabar nuo liepos 1 dienos įsigaliojo Užimtumo įstatymas, kuris numato atsakomybę ir juridiniam asmeniui už kiekvieną nelegaliai dirbusį asmenį“, – sako Darbo inspekcijos atstovas.

Daugiau apie tai – Augusto Stankevičiaus reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

alien

Dirbu,ka noriu,kur noriu,ir su kuo noriu, koks jusu reikalas

Taigi

Manau, reikia mažinti darbo jėgos apmokestinimą, kur tai matyta, beveik pusė darbuotojo uždirbtų pinigų eina mokesčiams. Bent 500 eurų turėtų būti neapmokestinama JOKIAIS MOKESČIAIS, sodros mokesčiu taip pat. Darbo jėga taip pat turi savikainą - tai išlaidos žmogui pragyventi, maistui , būstui, vaikų auginimui ir kt. Ir tie pinigai turi būti neapmokestinami. Ir visiškai sumažinti pašalpų dalijimą tinginiams, o tai kam jiems oficialiai dirbti, jei atseit " stovi" biržoje, gauna pašalpą, lengvatas šildymui. Tai ar jie gali pragyventi iš tos pašalpos, aišku, kad ne - tai ir dirba nelegaliai, taip jiems daugiau išeina. Reikėtų tiems pašalpiniams įvesti privalomą turto,pajamų ir išlaidų deklaravimą. Pamatysit, kokie jie " vargšeliai". Ir visiškai atsisakyti išmokų " už vaikus", duokit žmonėms uždirbti, mažinkit mokesčius ir jie vaikus užsiaugins patys, ir tos "vienišos daugiavaikės" baigs vaikus gimdyti dėl pinigų. Kodėl dabar dirbantys turi išlaikyti visokius pašalpinius?

Verslininkas

Kol mokesciai kasdiena bus didinami, tvarka tik prastes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS