U2 lyderis Bono atsisako investicijų Lietuvoje | KaunoDiena.lt

U2 LYDERIS BONO ATSISAKO INVESTICIJŲ LIETUVOJE

Airių roko grupės U2 vokalistas Bono paskelbė atsisakantis investicijų į prekybos centrą Lietuvoje.

Taip atlikėjas reagavo į informaciją, kad prekybos centrą „Aušra“ Utenoje valdanti įmonė atsižvelgusi į mokesčių administratoriaus rekomendacijas į biudžetą už 2012 metus sumokėjo apie 34 tūkst. eurų pelno mokesčio ir 19 tūkst. eurų delspinigių.

„Visiškai palaikau mokesčių tarnybos patikrinimą ir esu dėkingas, kad jis dabar jau baigtas. Kaip suprantu, „Nude Estates“ jau yra savanoriškai atlikusios mokėjimą, kad kompensuotų už techninę klaidą 2012 metų deklaracijoje“, – teigė Bono.

„Nors mokesčių tarnyba nepaminėjo jokių bendrovės įvykdytų pažeidimų, nesidžiaugiu, jog prireikė patikrinimo, kad ši klaida būtų atskleista, todėl nurodžiau savo patarėjams nutraukti mano investicijas į bendrovę, prie kurios valdymo neprisidedu“, – pridūrė atlikėjas.

Valstybinė mokesčių inspekcija praėjusių metų pabaigoje baigto tyrimo detalių nekomentuoja.

Apie Bono investicijas Lietuvoje ir mokestinį tyrimą pirmasis paskelbė naujienų portalas 15min, dalyvaujantis tarptautiniame „Paradise Papers“ („Rojaus popierių“) tyrime. Muzikanto komentarą paskelbė britų laikraštis „Guardian“.

Bono priklausė dalis akcijų Maltos bendrovėje, kuri 2007 metais įsigijo prekybos centrą Utenoje per tarpininkus Lietuvoje. Jis teigė buvęs pasyvus akcininkas.

Atlikėjas, kurio tikrasis vardas – Paulas Davidas Hewsonas (Polas Deividas Hjusonas), yra pelnęs tarptautinį pripažinimą dėl savo pastangų mažinti skurdą per jo labdaros organizaciją.

Gairės: Bono, U2
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Andrius

Ta pati kaina?:) čia juokas ima iš tų kainų. Jei ir vienoda kokybė būtų. Aš dirbu vokietijoje ir parvežu skalbimo miltelių, dėl to kad yra kokybiškesni, bet nuėjus į maximą aš pakraupau. Perku ariel trys viename, už dėžę sumoku 15eurų, 90 skalbimų, maximoje, dežutė su 28 skalbimais kainuoja 9-10eurų.. kosmosas kažkoks.

Kęstas

Kodėl taip įdomiai gyvename Lietuvoje? Neseniai Lenkija, Rumunija ir kitos ES šalys iškėlė problemą, kad postkomunistiniams kraštams Europos Sąjungoje pardavinėjami prastesnės kokybės maisto produktai. Reikia pažymėti, kad kaina šių produktų yra ta pati, kaip ir Vakaruose. O pagaminti prastesnės kokybės produktus yra pigiau. Susidaro papildomas pelnas. Su drabužiais ir kitomis prekėmis šis pelnas dar didesnis, nes kainos yra didesnės, negu Vakaruose. Didžiulį pelną reikia paslėpti, kad nesukelti žmonių pasipiktinimo. Tam naudojami kyšiai (čia ir vėl apie tave, Masiuli) ir taip vadinama šešėlinė ekonomika. Todėl mūsų kraštuose tiek daug to šešėlio. Tai atidaro kelius verslininkams kartais visai nemokėti mokesčių. Todėl mūsų mokyklos, ligoninės, savivaldybės ir universitetai yra tokios pasigailėtinos būklės. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Na va...

Jau viena investuotoja VMI isede is LT... pradzioj tik lietuviukus vare emigruoti, dbr ir uzsieniecius isbaidys. 19000€ delspinigiai.......... tai skamba "isdidziai".....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS