Ūkio ministerija siūlo supaprastinti viešųjų įstaigų steigimą | KaunoDiena.lt

ŪKIO MINISTERIJA SIŪLO SUPAPRASTINTI VIEŠŲJŲ ĮSTAIGŲ STEIGIMĄ

Ūkio ministerija siūlo supaprastinti viešųjų įstaigų steigimą ir netrukdyti bet kam perimti į tokias įstaigas investuotą valstybės dalį.

Šį mėnesį Seime jau planuojamos svarstyti dviejų įstatymų pataisos, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Viešųjų įstaigų įstatymo ir Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymų pakeitimai sudaro prielaidas supaprastinti ir paspartinti viešųjų įstaigų steigimo procedūras, sukūrus valdžios institucijos patvirtintus pavyzdinius steigimo dokumentus ir įstatus.

Pataisas priėmus, viešojo administravimo funkcijų nevykdančių viešųjų įstaigų valstybei ar savivaldybėms priklausantis dalininko įnašas galės būti parduotas tretiesiems asmenims, tačiau jis negalės būti nekilnojamasis ir panaudos pagrindais perduotas. Kartu su valstybe ir savivaldybėmis vienose viešųjų įstaigų rogėse esantys tretieji asmenys taip pat gaus galimybę užsidirbti, parduodami savo dalį valdžios institucijoms, jeigu norės būti vienvaldėmis kurios nors viešosios įstaigos dalininkėmis.

Pernai veikė 168 viešosios įstaigos, kuriose dalininko teises ir pareigas įgyvendino ministerijos ar jų valdymo srityse veikiančios įstaigos. Savivaldybės dalyvavo apie 300 viešųjų įstaigų veikloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS