Uostamiestyje jau pakvipo stintomis | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE JAU PAKVIPO STINTOMIS

Klaipėdiečiai jau mėgaujasi šviežiomis stintomis. Agurkais kvepiančios žuvelės buvo pasirodę ir ant turgaus prekystalių, o šiomis dienomis laimę stintų žvejyboje jau sukruto išbandyti ir saujelė žvejų. Tiesa, kol kas itin gausiu laimikiu meškeriotojai pasigirti negali.

Klaipėdoje jau galima paskanauti šio sezono lietuviškų stintų. Agurkais kvepiančiomis žuvelėmis pirkėjus vilioti jau pradėjo ir Naujojo turgaus prekeiviai.

Anot turgavietės direktoriaus pavaduotojo Vidmanto Mickaus, pirmosios stintos Naujajame turguje pasirodė maždaug prieš porą savaičių.

„Stintų jau buvo. Nedidelės, liesos, tačiau jau buvo. Ir kilogramas kainavo apie 3 eurus“, – teigė V.Mickus.

Senojo turgaus atstovų teigimu, čia didžiųjų žiemos švenčių skanėstu vadinamomis žuvelėmis dar neprekiauta, tačiau prekeiviai klientams jų pasiūlyti tikisi po poros ar trejeto savaičių.

Paprastai didysis prekybos stintomis bumas pastebimas gruodį bei prieš pat Kalėdas.

Pasirodžiusios stintos į įprastas jų meškeriojimo vietas jau vilioja ir uostamiesčio žvejus. Šiomis dienomis žvejai laimę bandė Smiltynės pusėje, Kruizinių laivų terminale.

Laimikį stintautojai vilioja ant kabliuko maudami kuojos, karpio, raudės gabalėlius. Daugiau žuvelių bandoma privilioti ir į vandenį nukreipiant ryškiai plieskiančius šviestuvus.

Tiesa, kol kas itin gausiu laimikiu meškeriotojai negali pasigirti. Kai kurie pastebi, jog praėjusiais metais tokiu pat metu agurkais kvepiančios žuvelės kibo aktyviau.

Kiti pripažino, jog kol kas stintauti bando labiau dėl pramogos, didelės gausos stintų nesitiki ir laukia palankesnių orų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Neptunas

Specialistai jus po velniais. Stinta turi RIEBALINI PELEKA ir nereikia cia spangti . Nuotraukoje stinta...!

Klaipeda

Nuotraukoj strimele.

Vigantas Norvidas

Pats tu strimelė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS