Uždarame Vyriausybės pasitarime – mokesčių pertvarka | KaunoDiena.lt

UŽDARAME VYRIAUSYBĖS PASITARIME – MOKESČIŲ PERTVARKA

  • 5

Vyriausybė uždarame pasitarime pirmadienį svarstė Finansų ministerijos parengtą mokesčių pertvarkos projektą, BNS pranešė šaltiniai.

Riboto naudojimo klausimas svarstytas pasitarime už uždarų durų, todėl jokios oficialios informacijos nei ministrai, nei Vyriausybės spaudos tarnyba neskelbia. Visuomenei siūlomą mokesčių pertvarką ketinama pristatyti birželio 2-ąją.

Premjeras Saulius Skvernelis neseniai teigė, kad Vyriausybė yra užsibrėžusi iki birželio 1 dienos pateikti mokestinę reformą, tačiau išsamiau jos nekomentavo. Pasiūlymų kol kas nekomentuoja ir Finansų ministerija.

„Mūsų mokesčių sistema yra pakankamai progresyvi. Tas progresyvumas yra, bet mes tikrai svarstome įvairiausius modelius, variantus (...). Esminis dalykas, kad mes turime turėti stiprią vidurinę klasę ir bet kokios intervencijos, kalbant apie mokestinę aplinką, tikrai neturėtų kenkti šitai mūsų visuomenės grupei“, - praėjusią savaitę apie būsimus pokyčius sakė premjeras.

Finansų ministerija žadėjo peržiūrėti visas mokesčių lengvatas, įskaitant ir pridėtinės vertės mokestį, taikyti kompleksines priemones, kurios padėtų sumažinti mokesčius mažiausiai uždirbantiems, pasiūlyti vienerių metų mokestines „atostogas“ pradedančiam verslui. Teigta, kad kol nebus sutvarkyta dabartinė mokesčių sistema, jokių diskusijų dėl naujų mokesčių Vyriausybėje nebus.

Vyriausybės priemonių plane numatyta, kad darbuotojui gali būti perkelta dalis jo ir darbdavio socialinio draudimo įmokų (įskaitant ir privalomojo sveikatos draudimo įmokas), taip pat sujungtas gyventojų pajamų mokestis ir dalis valstybinio socialinio draudimo įmokų.

Skelbta, kad 2017 metais taip pat numatyta keisti akcizų tarifus ir jų apimtį, įvertinus jų įtaką viešiesiems finansams, šalies ekonomikai ir šio mokesčio surinkimui. Be to, ketinta plėsti dvigubo apmokestinimo išvengimo sutarčių tinklą, peržiūrėti honorarų apmokestinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Hm

Ką reiškia "darbuotojui gali būti perkelta dalis jo ir darbdavio socialinio draudimo įmokų"? Ar ne tai, kad perkelta darbuotojui dalimi "ant popieriaus" padidės darbuotojo alga, ir dėl to darbuotojas turės dar didesnius mokesčius mokėti, nes pripliusavus "įmokas" prie minimalios algos ta alga jau nebebus minimali, nors darbuotojas tų pinigų ir negaus? Tikrai gudru: net nedidinant algų ir algos, ir mokesčiai padidės!

O

kada prieškrizinį PVM grąžinsit?

Kas darys tvarka,o ne lengviausiu keliu eis???

Kodel neperziurit kiek vagysciu,pasisavinimo musu pinigeliu norinciu gyventi geriau uz kitus.Skaitau;brangs vanduo,nes yra nemokiu.Kodel as turiu moketi uz nemokius.Negali susimoketi tegu kraustosi kur sems is sulinio.Kitas klausimas.Ar gali zmogus laistyti darzus ir uz kuba moketi po kelis eurus.Nes kai sausra tai visada sumazeja spaudimas,net nusiprausti budavo neimanoma.Kodel mes turime moketi uz tuos kurie vagia.Kas darys tvarka ir neleis musu apvagineti?Kauno rajonas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS