V. Sinkevičius su Ukrainos ambasadoriumi aptars eksporto didinimo perspektyvas | KaunoDiena.lt

V. SINKEVIČIUS SU UKRAINOS AMBASADORIUMI APTARS EKSPORTO DIDINIMO PERSPEKTYVAS

  • 0

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius su Ukrainos ambasadoriumi Volodymyru Yatsenkivskiu antradienį aptars eksporto iš Lietuvos į Ukrainą didinimo galimybes.

Kaip teigiama ministro atstovo spaudai Egidijaus Jurgelionio atsakyme, susitikime bus kalbama apie liepos 16-17 dienomis vyksiančio Lietuvos ir Ukrainos tarpvyriausybinės bendradarbiavimo tarybos prekybinio ir ekonominio bei mokslinio ir techninio bendradarbiavimo komisijos posėdžio (TVK) darbotvarkę ir temas.

Kaip Eltai perduotame komentare sako V. Sinkevičius, pagal į Lietuvą atvykstančių turistų skaičių Ukraina įsitvirtino populiariausių rinkų dešimtuke, tačiau Lietuva vangiai eksportuoja produkciją į „didelę ir perspektyvią Ukrainos rinką“.

„Siekiant paskatinti eksportą, pirmasis žingsnis yra paleista lietuviškos kilmės prekių eksporto kredito garantijų programa, leidžianti amortizuoti rinkos rizikas. Nauji pasiūlymai bus aptarti TVK posėdyje“, - teigia V. Sinkevičius.

Verslą skatinančios organizacijos „Versli Lietuva“ duomenimis, 2017 m. prekių apyvarta tarp Lietuvos ir Ukrainos siekė 975,75 mln. eurų. Lietuvos prekių eksporto vertė į Ukrainą pernai padidėjo 20,9 proc. ir sudarė 737,8 mln. eurų. Daugiausia į Ukrainą eksportuojama lietuviška mediena ir jos dirbiniai, mineralinio kuro ir alyvos gaminiai bei mašinos ir mechaniniai įrenginiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS