Vaiko pinigų didinimui reikės rasti papildomus 130 mln. eurų | KaunoDiena.lt

VAIKO PINIGŲ DIDINIMUI REIKĖS RASTI PAPILDOMUS 130 MLN. EURŲ

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui vaiko pinigus nuo kitų metų pradžios didinti 20 eurų iki 50 eurų kitais metais reikėti papildomų 130,2 mln. eurų iš valstybės biudžeto.

Ministerija penktadienį registravo nutarimo projektą dėl vaiko pinigų didinimo. Projekte taip pat siūloma, kad gausiose ir nepasiturinčiose šeimose auginamiems vaikams papildomai skiriamos išmokos dydis būtų vienodas – 20 eurų.

Skaičiuojama, kad pritarus vaiko pinigų didinimui, tam kitąmet biudžete iš viso reikėtų numatyti apie 350 mln. eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Eitvydas Bingelis BNS sakė, kad vaiko pinigų siūlymas į Seimą turėtų keliauti kartu su kitų metų valstybės biudžetu.

„Galutinai pats vaiko pinigų įstatymas keliaus su valstybės biudžetu. (…) Dar laukiame rugsėjo mėnesio, kai bus naujos finansinės prognozės, o tada bus apsisprendžiama dėl to, kokios yra galimybės (didinti vaiko pinigus – BNS)“, – tvirtino viceministras.

Anot jo, vaiko pinigų padidinimu siekiama mažinti skurdą ir stiprinti šeimas.

„Pagrindinis dalykas, ko siekiame su vaiko pinigų didinimu, tai yra vaikų skurdo problemos sprendimas ir šeimų stiprinimas“, – teigė E. Bingelis.

Nuo šių metų sausio šalies vaikams skiriama 30 eurų išmoka, pakeitusi pajamų mokesčio lengvatą, per mėnesį vaikus auginantiems dirbantiems tėvams leidusią už vieną vaiką susigrąžinti iki 30 eurų.

Mažai uždirbantiems arba daugiavaikiams tėvams mokamos papildomos išmokos. Jiems išmoka sudaro 58,5 euro už vaikus iki dvejų metų ir 45,2 euro – už vyresnius vaikus.

Sausio mėnesį savivaldybes užplūdus prašymams dėl vadinamųjų vaiko pinigų, šios nespėjo jų įvertinti ir išmokos tėvus pasiekė kovą-balandį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tiesiai sviesiai

pijoku pinigu didinimui is dirbanciu lietuviu atims 130 milijonu...

Maj.

Geriau per mokesčius skatintu, o ne per pašalpas.

Kaunietis

Cia buvo asilo komentaras
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS