„Valstiečių“ lyderiai PVM laikraščiams ir žurnalams siūlo sumažinti iki 5 proc. | KaunoDiena.lt

„VALSTIEČIŲ“ LYDERIAI PVM LAIKRAŠČIAMS IR ŽURNALAMS SIŪLO SUMAŽINTI IKI 5 PROC.

Daugumą Seime turinčių „valstiečių“ lyderiai Ramūnas Karbauskis ir premjeras Saulius Skvernelis siūlo nuo sausio dar labiau - iki 5 proc. sumažinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams.

Dabar šis tarifas yra 4 procentiniais punktais didesnis ir siekia 9 procentus.

Pataisų autoriai sako, kad ja siekia sudaryti sąlygas, kad periodiniai leidiniai taptų prieinami kuo platesniam skaitytojų ratui, taip pat paskatinti tokių leidinių leidybos verslą.

PVM tarifas taikomas visiems laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams, išskyrus erotinio ir smurtinio pobūdžio arba profesinės etikos nesilaikančius leidinius, kuriuos tokiais pripažino teisės aktų įgaliota institucija, bei spausdintą produkciją, kurioje mokama reklama sudaro daugiau kaip 4/5 viso leidinio ploto.

Lengvatinis 5 proc. tarifas dabar taikomas tik vaistams, o 9 proc. – dar keleivių vežimui, knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams, viešbučiams, centralizuotam šildymui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

chaaa

pilieciams nebereikia laikrasciu! pilieciai naudojasi elektronika!

ALGIS

Mažinkit PVM maisto produktams o ne popieriniam šlamštui , kurį mažai kas skaito

Anonimas

Kiek galima blaškytis su PVM? Tai daržovėms, tai malkoms, tai šildymui jį siūlyti mažinti? Gražinkite buvusį bendrąjį PVM iki 18%% ir visiems palengvinsit gyvenimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS