Viena „Snaigės“ kreditorių iš „Sekenora Holdings“ siekia įsigyti bendrovės akcijas | KaunoDiena.lt

VIENA „SNAIGĖS“ KREDITORIŲ IŠ „SEKENORA HOLDINGS“ SIEKIA ĮSIGYTI BENDROVĖS AKCIJAS

  • 0

Rusijos grupės „Polair“ netiesiogiai valdomos vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų gamybos bendrovės „Snaigė“ pagrindinės akcijų valdytojos Kipro bendrovės „Sekenora Holdings“ turimas akcijas nori įsigyti viena jos hipotekinių kreditorių – Lietuvos skolų valdymo bendrovės „Easy Debt Service“ kontroliuojama įmonė „EDS Invest 3“.

„Snaigė“ per „Nasdaq“ biržą pranešė gavusi įmonės pranešimą apie Konkurencijos tarybai pateiktą prašymą leisti įsigyti 36,096 mln. vienetų, arba 91,1 proc. šaldytuvų gamintojos akcijų iš „Sekenora Holdings“.

Kaip nurodoma Registrų centrui pateiktose 2022 metų „Snaigės“ finansiniuose dokumentuose, „Sekenora Holdings“ valdo 91,1 proc. bendrovės akcijų. Kitiems „Snaigės“ akcininkams priklauso 8,9 proc., arba 3,526 mln. vienetų bendrovės akcijų.

Anksčiau skelbta, kad „Snaigė“ bendrovėms „EDS Invest“ ir „EDS Invest 3“ yra skolinga apie 9 mln. eurų. ir su jomis neranda kompromiso dėl restruktūrizavimo plano.

Lietuvos apeliacinio teismo birželio 7-osios nutartyje, kuria įmonės pertvarkos planas grąžintas nagrinėti iš naujo Kauno apygardos teismui, rašoma, kad „EDS Invest“ ir „EDS Invest 3“ su planu nesutinka, nes „Snaigė“ nedetalizuoja konkrečių veiklos planų, nenurodo konkrečių pirkėjų ir sutarčių, taip pat ar ieškoma finansavimo ir galimų investuotojų.

Kreditorės nurodė, kad pašalinus šiuos trūkumus būtų galima patvirtinti planą ir įmonės veiklą tęsti.

Kauno apygardos teismas balandžio pradžioje nepatvirtino plano, nes, anot teisėjų, jame neužtikrinami „EDS Invest“, „EDS Invest 3“ bei „Sodros“ kreditoriniai reikalavimai.

„Snaigė“ anksčiau pranešė, kad teisę reikalauti 8,7 mln. eurų skolą iš „Snaigės“ bendrovė „Easy Debt Service“ perėmė iš Italijos bankininkystės grupės „UniCredit Bank“.

Tuo metu „Sodra“, kuriai šaldytuvų gamintoja skolinga 63 tūkst. eurų, pritarė patikslintam restruktūrizavimo planui, anksčiau teigė „Snaigės“ generalinis direktorius Mindaugas Sologubas. Pasak jo, restruktūrizavimo planas užtikrintų tolesnę „Snaigės“ veiklą.

Jis BNS balandį sakė, kad „Snaigė“ pasirašė faktoringo sutartį su JAV buitinės technikos gamintoja „Whirlpool“, o įmonės įsigijimu domisi ne vienas Europos buitinės ir kitos technikos gamintojas.

M. Sologubas tuomet nekomentavo portalo „Verslo žinios“ pranešimo, kad „Snaigės“ kontrolinį akcijų paketą gali bandyti susigrąžinti 2011 metais jį „Polair“ pardavę Liuksemburgo investicijų fondai „KJK Fund“, „Amber Trust“, Kaimanų salose registruoti fondai „Firebird Republics“ ir „Firebird Avrora“.

2022 metais įmonė patyrė 5,212 mln. eurų nuostolių – 2,6 karto daugiau nei 2021 metais, jos apyvarta mažėjo 1,5 karto iki 21 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS