Vokietijoje mokslo ir verslo atstovai ieško partnerių | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE MOKSLO IR VERSLO ATSTOVAI IEŠKO PARTNERIŲ

  • 0

Berlyne trečiadienį rengiamas inovacijoms ir gyvybės mokslams skirtas Lietuvos – Vokietijos verslo forumas.

Šį forumą atidarys valstybinio vizito į Vokietiją vykstanti prezidentė Dalia Grybauskaitė, jame turėtų dalyvauti 90 verslo ir mokslo organizacijų atstovų.

„Mes turime užmegzti glaudesnius santykius su didelėmis šalimis ir dideliais žaidėjais tam, kad galėtume patys kuo greičiau įsilieti į tą grandinę, kuriamą gyvybės mokslų srityje“, – BNS sakė į forumą vykstantis ūkio viceministras Marius Skarupskas.

Forume dalyvausiantis biotechnologinės farmacijos centro „Biotechfarma“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Vladas Bumelis savo ruožtu BNS sakė, kad tikisi plėsti verslo kontaktus Vokietijoje.

„Važiuoju pristatyti vokiečiams Lietuvos gamtos mokslų industriją, neabejoju, kad galima rasti ir verslo, ir mokslų kontaktų (...). Nuo kontaktų prasideda kontraktai“, – sakė V.Bumelis.

Jis sakė, kad jau dabar jo bendrovė turi užsakymų iš Vokietijos, kaip ir iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Jungtinių Amerikos Valstijų.

„Liūdniausia, kad kol kas lietuviai nieko neužsakinėja, – sakė V.Bumelis. – Mes siūlome vaistinių preparatų, ypač rekombinantinių ir sukurtų genų inžineriniais būdais, technologijų sukūrimą“.

Forume dalyvaus ir bendrovės „Profarma“ vadovė Edita Mištinienė, privačios tyrimų organizacijos „Biomapas“ steigėjas ir vadovas Vidmantas Fokas.

Anot užsienio reikalų ministerijos (URM), forume „Lietuva – gyvybės mokslų lyderė Baltijos regione. Galimybės Vokietijos verslui“, be kitų, prisistatys genomo redagavimo technologijų kūrėjas Virginijus Šikšnys, vadovaujantis Vilniaus universiteto Biotechnologijų institutui. V.Šikšniui kovo mėnesį Harvardo universiteto Medicinos mokyklos Voreno Alperto fondas kartu su 4 kitais pasaulinio garso mokslininkais skyrė premiją už atradimus genomo redagavimo srityje.

Forume dalyvaus ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Kauno technologijos universiteto atstovai.

Lietuvos gyvybės mokslų sektorius kasmet auga daugiau nei 20 procentų.

„Lietuvos gyvybės mokslų pramonė išaugo iki vienos pažangiausių regione ir turi potencialą toliau plėstis. Partneriams Vokietijoje svarbu žinoti, kad kasmet Lietuvoje gyvybės mokslų studijas baigia 1200 studentų, o biotechnologijos yra Lietuvoje veikiančių mokslo ir verslo slėnių prioritetas“, – URM pranešime teigia ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis. 

Apie Biotechnologijų sektorių Vokietijoje kalbės asociacijos „Bio Deutschland“ direktorė Viola Bronsema, Berlyno-Brandenburgo Sveikatos klasterio direktorius Kai Bindseilas ir Berlyno-Brandenburgo regeneracinės terapijos centro atstovas Andreas Kurtzas. Renginį atidarys Berlyno prekybos ir pramonės rūmų direktorius Janas Ederis. Forumo dalyviai turės galimybę susitikti su „Life Science Nord“ ir „HealthCapital“ gyvybės mokslų klasterių nariais bei kitais Vokietijos gyvybės mokslų sektoriaus atstovais. Siekiant padidinti Lietuvos gyvybės mokslų sektoriaus žinomumą Vokietijoje, paskatinti eksporto plėtrą ir pritraukti investicijas, į renginį pakviesta kelios dešimtys biotechnologijų srityje dirbančių Vokietijos įmonių atstovų.

Lietuvos delegacija taip pat lankysis mokslinių tyrimų centruose „Campus Berlin Buch“ ir Max Delbruesk molekulinės medicinos centre.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS