Vyriausybė atidėjo iniciatyvą šiek tiek didinti politikų, valstybės tarnautojų algas | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ ATIDĖJO INICIATYVĄ ŠIEK TIEK DIDINTI POLITIKŲ, VALSTYBĖS TARNAUTOJŲ ALGAS

Ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė atidėti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymą kitąmet šiek tiek padidinti bazinį dydį, nuo kurio priklauso politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų, tarnautojų ir biudžetinių įstaigų darbuotojų algos.

Atidėti šį klausimą paprašė finansų ministras Vilius Šapoka.

„Šitų dydžių nustatymas yra neatsiejamas nuo biudžeto formavimo proceso, kuris šiuo metu yra prasidėjęs. Natūralu, kad tai reikia svarstyti bendrame kontekste, nes prioritetų yra nemažai. Dėl to šis klausimas yra atidėtas“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras.

Dabar bazinis dydis siekia 130,5 euro, siūloma jį pakelti iki 132 eurų.

Šis dydis nebuvo keistas nuo 2009 metų, kai Lietuvą krėtė ekonominė ir finansų krizė. Iki tol jis siekė 141,9 eurus.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija teigia, jog pusantro euro padidinus bazinį dydį politikų ir tarnautojų darbo užmokestis vidutiniškai pakiltų 1,12 proc., o tam iš valstybės biudžeto reikėtų apie 30 mln. eurų per metus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

uždirbkite

didinti galima tada, kai užsidirbama, o kai semiama iš kitų uždirbtų mokesčių- nejuokinkit, žiūrim ką turim , žmonių skaičius valstybėje mažėja, paslaptis, o valdininkų didėja, nonsensas? ne, mūsų valstybės realybė, buvo skelbiama , kad seimas aplipęs neaiškiomis valstybės išlaikomomis įmonėmis ir ką? ar jų tapo mažiau? ar visi siuntinėjami sodros vokeliai, tai buvo precedentas dabartiniam žingsniui? darbo kodeksą sulyginom? euforija sukėlė dabar didinam? ar karpom nereikalingus ir didinam? "profesionali", kur profesionalai?

Algis

Pritariu "Pensininkui". Pensijos tragiskos, zmones pradirbe 25-30 metu ir daugiau badauja o cia masto kaip dar didn't valstybes tarnautoju algas. Geda!

>m.

ne tu vienas girdėjai apie šita sugebanti Vilių-tokiems jokios reklamos nebreik.Vat tie valstiečiai kad ir nekoki proto bokštai bet atrasti kas gal tuo proto bokštu būt aniems gudrumo užteko:D:D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS