Vyriausybė iš esmės pritarė pensijų reformai | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ IŠ ESMĖS PRITARĖ PENSIJŲ REFORMAI

Vyriausybė pirmadienio pasitarime iš esmės pritarė pensijų struktūrinės reformos įstatymų paketui. Trečiadienio posėdyje jam turi būti galutinai pritarta kartu su kitų reformų įstatymų projektais, ir jis bus pateiktas Seimui.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sakė, kad pasitarime visam reformos paketui pritarta su pastabomis, kurias iki trečiadienio reikės pakoreguoti, bet šios pastabos nesusijusios su pačių pensijų kaupimo sistemos siūlymais, o yra labiau techninio pobūdžio.

„Pagrindinis klausimas, ar mes norime, kad kuo daugiau žmonių kauptų didesnę sumą savo papildomai pensijai. Norime paskatinti žmones kaupti bent 6 proc., visi tyrimai rodo, kad bent tiek reikia“, - kalbėjo ministras.

L. Kukuraitis sakė, kad tikisi sklandaus priėmimo Seime.

„Bet kuriuo atveju, vienoks ar kitoks sprendimas bus. Kaip Šveikas sakė, niekada nebūna, kad nebūtų niekaip“, - sakė L. Kukuraitis.

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis anksčiau pirmadienį žurnalistams sakė, kad Vyriausybės siūlymas neskriaudžia būsimų nei esamų pensininkų, bet skatina jaunas šeimas.

„Siūlome pagrindinį pensijų kaupimo sistemos pakeitimą, kad tie žmonės, kurie dalyvauja šiandien pensijų kaupime, jie nepatirtų papildomos naštos ir toliau galėtų dalyvauti ir turėtų kitokią formulę 4+2 pagal dabartinius tarifus. O tie žmonės, kurie galvoja, ar dalyvauti, ar nedalyvauti, jie turėtų dviem procentais mažesnę mokestinę naštą ir atitinkamai didesnį atlygį“, - sakė Ministras Pirmininkas S. Skvernelis.

Pasak Premjero, sistema sukurta taip, kad žmonės galėtų patys pasirinkti, kas jiems svarbiau - didesnės algos dabar ar didesnė pensija ateityje.

„Mes tris kartus pakviesime įsijungti į šią sistemą, bet jeigu jis tris kartus pasakys „ne“, vadinasi, žmogus galvoja apie dabartį, o ne apie ateitį. Tačiau, ką rodo pavyzdys ir praktika, tikrai pakankamai daug žmonių, ypač vidutinio amžiaus, viduriniosios klasės, jie žiūri į ateitį ir nori dalyvauti savo ateities projektavime, kaupime“, - komentavo Vyriausybės vadovas.

Kaip ELTA jau rašė, S. Skvernelis sakė besitikintis, kad šią savaitę Ministrų kabinetas patvirtins visas šešias Vyriausybės siūlomas reformas ir perduos jas Seimui. Jas svarstyti Vyriausybė žada trečiadienio posėdyje.

„Šiandien yra Vyriausybės pasitarimas, trečiadienį - posėdis. Tikiuosi, bus patvirtinti visi įstatymų projektai, kurie susiję su visomis šešiomis struktūrinėmis reformomis. Tikimės, kad Seimo pavasario sesijoje jie bus priimti“, - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis viliasi, kad parlamentarai reformoms pritars dar iki liepos.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kęstas

Sulaukę pensijos Lietuvoje, jūs padidinate jūsų rizika susirgti silpnaprotyste. Kodėl būtent Lietuvoje? Nes mūsų pensijos yra mažiausios Europoje, tai žymiai padidina mūsų skurdo tikimybę. O skurdas yra blogai dvasinės sveikatos išsaugojimui. "MedPage Today" (5/16, Smith) pranešimai tyrėjai nustatė, kad "demencijos vystymosi tempas buvo 1,68 karto didesnis už tuos, kurie yra mažiausio turto kvintilio grupėje, palyginti su aukščiausiais". Pensininkams reikia susivienyti ir balsuoti ne prieš Rusija, kuri mus nei šildo, nei šaldo, o prieš mūsų, lietuvių, skurdinimą Lietuvoje. Gėda visoms nepriklausomos Lietuvos valdžioms. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

ACH, milicininke: "O tie žmonės, kurie galvoja, ar dalyvauti, ar nedalyvauti, jie turėtų dviem procentais mažesnę mokestinę naštą ir atitinkamai didesnį atlygį" - KAS leido dabartinius pensininkus BADO mirčiai pasmerkt - jie ir taip dabar jau vos gyvi, tad iš jų DAR atimti du procentus tai tolygu Mengelės eksperimentams; ar neatrodo, premjeriuk, kad tau jau laikas atsistatydint?

Paprasta ir aišku:

Jokių kaupiamųjų fondų.Tai tik tuščia, papildoma makalynė, kuri net neduoda garantijos, kad atėjus laikui atgausi šį senatvinį indėli.Vienintelė galima ir reikalinga pensijų reforma turėtų būti finansavimas iš Valstybės biudžeto bei jų indeksavimas pagal tai kaip kyla ekonomika.Na, jeigu ne iš V.biudžeto, tai bent iš įmonių pelno.Užtenka krauti neišvažiavusiems užsienin, dirbantiesiems lietuviams dar ir senelių išlaikymą.O automatiškai skaičiuoti nuo kiekvienos algos kaup.fondams yra nusikaltimas.Alio, alio!Už kiek lobistai perka šį įstatymą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS