Vyriausybė pritarė EBPO rekomendacijų įgyvendinimo planui | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ EBPO REKOMENDACIJŲ ĮGYVENDINIMO PLANUI

  • 0

Lietuvos Vyriausybė tęs kovą su mokesčių vengimu, skatins naujas verslo finansavimo formas, užtikrins, kad inovacijų skatinimo politika remtų jaunas, inovatyvias įmones, integruos Lietuvos energetikos, geležinkelių, dujų tinklus su Europa, stiprins aktyvios darbo rinkos programas.

Tai numatoma EBPO rekomendacijų Lietuvai įgyvendinimo plane, kuriam Vyriausybė pirmadienį iš esmės pritarė. 

„Politiškai mums labai svarbus klausimas - kuo greičiau įstoti į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją ir Lietuvos tikslas, kurį suformulavo Vyriausybė, kad mes taptume pilnaverčiais nariais 2018 metais. Šiandien buvo galutinai patvirtintas priemonių planas stojimui į organizaciją. Tas planas konkrečiai numato, kokias priemones įgyvendins atskiros ministerijos ir tikimės, kad jis bus įgyvendintas laiku“, - žurnalistams pirmadienį po Vyriausybės posėdžio sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Ministerijoms ir kitoms institucijoms Vyriausybė pavedė laikytis plane nustatytų terminų, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

EBPO parengta Lietuvos ekonominė apžvalga apima daugelį sričių: fiskalinę ir finansų politiką, našumo didinimą, integracinį augimą, socialinę apsauga ir kitas.

Anksčiau premjeras yra sakęs, kad Lietuva, siekdama 2018 metais prisijungti prie EBPO, privalo paspartinti urėdijų pertvarką.

2015 metais Lietuva pakviesta pradėti derybas dėl narystės EBPO. Stojimo procese Lietuva atsiliko ir nuo kitų kaimyninių Europos Sąjungos šalių - Lenkija organizacijos nare tapo 1996 metais, Estija - 2010 metais, o Latvija - šiemet.

EBPO - tarptautinė organizacija, besivadovaujanti atstovaujamosios demokratijos ir laisvosios rinkos ekonominiais principais. Organizacijos ištakos siekia 1948 metus, kai buvo įkurta Europos ekonominio bendradarbiavimo organizacija, vadovaujama Roberto Maržolino Maršalo plano vykdymui Europoje po antrojo pasaulinio karo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS