Vyriausybė: urėdijų butų gyventojai negali turėti pirmenybės aukcione | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ: URĖDIJŲ BUTŲ GYVENTOJAI NEGALI TURĖTI PIRMENYBĖS AUKCIONE

Buvusių tarnybinių urėdijų butų gyventojai negali pirmumo teise jų išsipirkti, kai butai parduodami aukcione, nutarė Vyriausybė.

Ministrų kabinetas trečiadienį patvirtino Finansų ministerijos išvadą, kuria siūlyta nepritarti Seimo narės „valstietės“ Virginijos Vingrienės parengtiems Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo pakeitimams.

Parlamentarės teigimu, projektą parengti paskatino pavieniai atvejai, kai socialiai remtini žmonės, gyvenantys valstybės įmonių būstuose, jų netekę, patirtų nepakeliamą socialinę naštą.

„Siūlome nepritarti įstatymo projektui dėl to, kad socialiai remtinų asmenų būsto problemos gali būti sprendžiamos dalį patalpų,

kuriomis naudojasi socialiai remtini asmenys, perduodant savivaldybių nuosavybėn į socialinio

būsto fondą ir išnuomojant jas kaip socialinį būstą“, – trečiadienį Vyriausybės posėdyje kalbėjo finansų viceministras Darius Sadeckas.

Be to, pasak jo, pasiūlymas neatitinka Konstitucinio Teismo suformuotos valstybės turto valdymo doktrinos, kad jo perdavimas pateisinamas tuomet, kai gali duoti didesnę naudą visuomenei, o ne konkrečiai asmenų grupei.

V. Vingrienė siūlė, kad valstybės nekilnojamasis turtas, kurio likutinė vertė ne didesnė nei 30 tūkst. eurų ir kuriame ne mažiau nei 10 metų gyvena žmonės, neturintys kitų butų, gali būti jiems parduodamas be konkurso už ne mažesnę nei vidutinę kainą.

Ministerijos duomenimis, valstybė 2015–2017 metais aukcionuose už 8,25 mln. eurų yra perdavusi daugiau kaip 200 butų, iš kurių apie 40 proc. buvo išnuomoti butai, kuriuos įsigijo patalpų nuomininkai, viešame aukcione pasiūlę didžiausią kainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS