Vyriausybė pritarė bazinių išmokų didinimui nuo kitų metų | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ BAZINIŲ IŠMOKŲ DIDINIMUI NUO KITŲ METŲ

  • 3

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui nuo kitų metų didinti rodiklius, nuo kurių priklauso įvairios socialinės išmokos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtas nutarimas numato, kad bazinės išmokos dydis didės 6 eurais iki 55 eurų, tikslinių kompensacijų bazė – 18 eurų iki 165 eurų, valstybės remiamos pajamos – 19 eurų iki 176 eurų, o šalpos pensijų bazė – 13 eurų ir siektų 197 eurus.

Šiuos dydžius kasmet tvirtina Vyriausybė, jos nutarimas įsigalios nuo kitų metų.

Ministerijos duomenimis, su bazine socialine išmoka susijusias išmokas, kompensacijas ir paramą Lietuvoje gauna apie 600 tūkst. gyventojų, šalpos išmokas – apie 62 tūkst. asmenų: našlaičiai, žmonės su negalia ir senatvės pensijos amžiaus sulaukę, bet stažo pensijai neįgiję asmenys, o su slauga ar priežiūra susijusią finansinę paramą – apie 95 tūkst. žmonių.

Socialinės paramos išmokų atskaitos rodiklių ir bazinio bausmių ir nuobaudų dydžio nustatymo įstatymas įpareigoja šiuos dydžius didinti atsižvelgiant į praėjusių metų minimalius vartojimo poreikius – sumą, reikalingą maisto ir ne maisto prekėms bei paslaugoms per mėnesį.

Šiemet ši suma yra 354 eurai, 2022 metais buvo 267 eurai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

eilini karta GLUSAI popieriuku pavarys ! DDDDD

To o kaip gi

Eitu dirbti ir neteiketu verkti, kad per mazai nachaliavai gauna!

O kaip gi

kitaip!? Reikia biedniausius pamaloninti!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS