80 proc. leidyklos „Mintis“ akcijų įsigijo jos vadovas | KaunoDiena.lt

80 PROC. LEIDYKLOS „MINTIS“ AKCIJŲ ĮSIGIJO JOS VADOVAS

  • 0

Turto bankas baigė leidyklos „Mintis“ privatizavimo sandorį - 80 proc. bendrovės akcijų už 141 tūkst. eurų įsigijo leidyklos direktorius Leonardas Armonas. Tai BNS patvirtino pats L.Armonas.

Naujasis leidyklos savininkas išsamiai nekomentavo būsimų naujovių, tik sakė, kad apie galimą veiklos plėtrą bus svarstoma vėliau.

„Toliau darbuojamės, persitvarkę struktūrinius dalykus, ką priklauso padaryti, pasikeitus akcininkui“, - BNS sakė L.Armonas.

Turto bankas neįvardijo pirkėjo, tik pranešė, kad akcijų paketą įsigijo leidybos profesionalas, todėl tikėtina, kad įmonės veikla bus atnaujinta. Akcijų perdavimo-priėmimo aktas pasirašytas praėjusį penktadienį.

Turto banko atstovė Aušra Pocienė BNS sakė, kad likusias leidyklos akcijas valdo fiziniai asmenys - buvę ir dabartiniai leidyklos darbuotojai.

Leidyklos akcijoms parduoti prireikė šešių aukcionų. Jos privatizavimas pradėtas 2014 metais, kai mažėjant valstybės paramai nekomercinei knygų leidybai, įmonės veikla tapo nuostolinga. Praėjusių metų pabaigoje leidybos veikla buvo visai sustabdyta, dalis darbuotojų atleista.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS