„Agrokoncernas“ naudojosi R. Karbauskio šeimos narių valdoma žeme | KaunoDiena.lt

„AGROKONCERNAS“ NAUDOJOSI R. KARBAUSKIO ŠEIMOS NARIŲ VALDOMA ŽEME

  • 23

„Valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ naudojosi jo sūnų, sesers, brolio ir tėvo valdoma žeme, pirmadienį pranešė naujienų portalas 15min.lt.

Skelbiama, kad politiko sūnūs Mantas ir Justinas Karbauskiai į įmones „Aukštaitijos agrocentras“ bei „Žemėnauda“ įnešė apie 7 mln. eurų. Anot portalo, jaunųjų Karbauskių verslai dalį valdomos žemės nuomoja „Agrokoncerno“ įmonėms.

Žemės valdytojais per įmonę „Naisių investicijos“ taip pat yra ar buvo jo sesuo, brolis ir tėvas, o ta žeme naudojosi politiko koncernas, kuriam įstatymai žemės pirkti neleido.

Įstatymas draudžia vienam asmeniui, įmonei ir susijusiems asmenims turėti daugiau nei 500 hektarų žemės ūkio paskirties žemės.

R. Karbauskis sakė, kad šiais sandoriais „įstatymų nebuvo bandoma apeiti, nes įstatymų buvo laikomasi“.

Jis teigė, kad sūnums dovanoja lėšas, gautas už dividendus iš savo valdomų įmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

ekologas

Supirks, visokiais būdais daug žemės, ir parduos, kai bus leidimas pirkti užsieniečiams, gal ir tiems, kas tiekia trąšas ir bus sukurtas anklavas, kaip Gruzijoje.

taigi

Ne tik apie 50000 ha žemės valdo, bet ir Kauno marių pakrantė parūpo, Kauno Marių regioniniame parke, kur likvidavo Kauniečių priėjimą prie pakrantės, ties Jakštonimis. Šį vieta buvo gausiai lankoma ir mėgėjų pasimaudyti ir žvejų. Ir visi tyli. Nei Kaunas, nei Kaišiadorys, o kur aplinkosaugos ministras Navickas. Urėdus tai greitai sutvarkė, o savo vado, kodėl netvarko. Tai toks skaidrumas tos partijos. Karbauskis, pasislėpęs už kitų nugarų, viską daro svetimomis rankomis. Pridarys visokių nesąmonių ir pabėgs iš partijos, kaip vieną kartą pabėgo ir iš Prunskienės koalicijos. Chameleonas.

Raudongandrio šeimynėlė

Tiesiog šlykštu žiūrėti į to žaliai raudono žemgrobio snukį.Dar kažkas pateisina jo rūpinimusi savo vaikais.O ką tie vaikai nuveikia?Lietuva jiems tik tos žemgrobio žemės.Visa ši šeima apskritai neaišku nei kur ji,nei ką veikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS