Analitikai: dalis „Lietuvos geležinkelių“ galėtų kotiruoti biržoje | KaunoDiena.lt

ANALITIKAI: DALIS "LIETUVOS GELEŽINKELIŲ" GALĖTŲ KOTIRUOTI BIRŽOJE

  • 3

"Lietuvos geležinkelius" pertvarkyti turėsianti vyriausybė galėtų dalį bendrovės paleisti į biržą, svarsto finansų analitikai ir kaip sėkmės istoriją pateikia biržoje esančias energetikos bendroves. Kaip rašo "Verslo žinios", geriausias taikinys tam būtų po pertvarkymo atskirta krovinių vežimo bendrovė.

"Prioritetas labiau turėtų būti, ar valstybė nori finansų rinkų skatinimo. Tokiu atveju kalbėti apie biržą, kaip vieną iš variantų, būtų logiška. Toks variantas tikrai įmanomas, bet tokiu atveju valstybė turėtų aiškiai įvardyti tikslą - kad tikslas yra skatinti rinkas", - sako Bendrovių valdymo instituto Baltijos šalyse prezidentas Paulius Martinkus.

Lietuvos verslo konfederacijos mokesčių komisijos pirmininko Mariaus Dubnikovo manymu, biržoje galėtų būti kotiruojama tik krovinių vežimo bendrovė, o ne nuostolinga keleivių vežimo veikla. Pasak jo, pasirengimas žengti į biržą užtrunka iki 2 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Bukiai

"Tikslas skatinti rinkas", - durniau nepasakysi. o kam dar galima atskirti ?

Iešmas

Eilinis gumos tempimas, nes rinkai pasirengti 2 metai. Ponai jau iki dabar 10 metų rengėsi ir jokia naujiena apie rinką. kalba kaip iš medžio iškritę.

eiliniam

skaitytojui nauji negirdeti ir ko gero ne Lietuviski terminai klaidina o jei dar reikalas liecia finansus tai prilipdoma tiek naujazodziu kad kartais ir specialistas nesupras ir tai daroma samoningai visuomenes suklaidinimui... stai kokie mes ispruse o jus nemokyti menkystos nieko neismanote o kad darkoma lietuviu kalba ir gramatika visi tyli nors tai musu kalbininku darbas bet jie matosi uzciaupti /protingos/ mafijos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS