BNS vyriausiuoju redaktoriumi paskirtas S. Jakučionis | KaunoDiena.lt

BNS VYRIAUSIUOJU REDAKTORIUMI PASKIRTAS S. JAKUČIONIS

  • 0

Naujienų agentūros BNS vyriausiuoju redaktoriumi paskirtas Saulius Jakučionis.

S. Jakučionis nuo 2021 metų dirbo BNS direktoriaus pavaduotoju turiniui.

„Saulius įrodė, kad yra aukštų žurnalistikos standartų ir gerų vertybių šalininkas. Be galo darbštus, atkakliai siekiantis tikslų. Džiaugiuosi, kad jis oficialiai perima stipriausios naujienų agentūros redakcijos vairą. Linkiu nuolat augti pačiam, auginti komandą bei visuomenės ir mūsų klientų pasitikėjimą žurnalistika. Žiniasklaidos Lietuvoje yra įvairios, o BNS, be abejonės, yra kelrodė žvaigždė“, – sako BNS generalinis direktorius Tomas Balžekas.

„Naujienų atranka pagal jų reikšmę visuomenei bei žinių patikimumas ir objektyvumas yra kertiniai BNS redakcijos veiklos principai, kurių aktualumas informacijos pertekliaus laikais tik auga. Toliau dirbsime, kad išliktume geriausi naujienų žurnalistikoje, padedančioje mūsų klientams ir skaitytojams priimti sprendimus“, – sako S. Jakučionis.

28 metų S. Jakučionis Vilniaus universitete yra įgijęs žurnalistikos bakalauro diplomą. Nuo 2014 metų jis dirbo naujienų agentūroje BNS, yra dirbęs nacionalinio transliuotojo LRT naujienų portale, taip pat naujienų portale „15min“.

Nuo 2018 metų S. Jakučionis bendradarbiauja su naujienų agentūra Agence France-Presse (AFP).

Naujienų agentūra BNS priklauso žiniasklaidos grupei „15min group“.

60 proc. „15min group“ akcijų valdo Estijos „Postimees Grupp“, 40 proc. akcijų ir valdymo kontrolė priklauso įmonei „4 Bees“. Ši įmonė priklauso Tomui Balžekui, Martynui Basokui, Gabrielei Burbienei ir Tomui Bindokui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS