Darbo biržos pertvarka: darbo neteks 25 žmonės | KaunoDiena.lt

DARBO BIRŽOS PERTVARKA: DARBO NETEKS 25 ŽMONĖS

Pertvarkant Lietuvos darbo biržą (LDB), darbo neteks 25 darbuotojai.

Praėjusiais metais pradėta Darbo biržos pertvarka turėtų baigtis spalio 1 dieną. Nuo tada bedarbių įdarbinimu ir mokymu rūpinsis Užimtumo tarnyba.

Darbo biržos atstovė spaudai Milda Jankauskienė BNS sakė, jog neteks maždaug 25 institucijos darbuotojai, tačiau šis skaičius dar gali pasikeisti.

„Šios dienos duomenimis, tik 25 darbuotojų Užimtumo tarnyba neturės galimybės pakviesti prisijungti prie komandos“, – tvirtino ji.

Numatoma panaikinti 143 etatus – tarnyboje dirbs 1290 žmonių. Dėl to per metus pavyks sutaupyti 1,8 mln. eurų.

Darbo biržą dabar sudaro pagrindinė įstaiga su 10 teritorinių padalinių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Tauragėje, Telšiuose ir Utenoje. Jie veikia kaip atskiri juridiniai vienetai – biudžetinės įstaigos.

Užimtumo tarnyba bus vienas juridinis asmuo su penkiais klientų aptarnavimo departamentais Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio miestuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

nu

o kas šieną ravės?

4589

kol bus biržos tol bus ir bedarbiai.... Pvz. Skuode darbo pasiūlymų visai nėra, o dirba , net 4 konsultantės , dar vienas tipas su darbdaviais...kuris rūpinasi, kad tik nepriimtų žmogų jei registruotas biržoj , reikia skaičiaus, kad išlaikyti savo darbo vietas...Tai jei per ilgai užlaiko ant mėn. išbraukia , paskui vėl grįžti, nes vietoj nieko nerasi, o kitur nėra iš ko išvažiuot. Užburtas ratas....Dar pabaria atseit kodėl nerandi , komedija.....

Asta

Naikinti iš vus darbo birža, kam ji reikalinga?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS