Etikos sargai neįžvelgė D. Misiūno interesų konflikto | KaunoDiena.lt

ETIKOS SARGAI NEĮŽVELGĖ D. MISIŪNO INTERESŲ KONFLIKTO

  • 0

Energetikos įmonių holdingo „Lietuvos energija“ vadovas Dalius Misiūnas nesupainiojo interesų, eidamas Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) viceprezidento pareigas, pareiškė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). Vis dėlto, etikos sargai rekomenduoja D.Misiūnui atsisakyti pareigų konfederacijoje.

Tyrimą dėl D.Misiūno elgesio trečiadienį nutraukusi komisija nurodė neturinti duomenų, kad „Lietuvos energijos“ vadovas būtų atstovavęs Lietuvos pramonininkų konfederacijai (LPK) arba Nacionalinės Lietuvos energetikos asociacijai (NLEA) valstybės ar savivaldybių institucijose.

Tačiau, VTEK nuomone, D.Misiūnui gali kilti grėsmė pažeisti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą dėl LPK viceprezidento pareigų.

„Šios asociacijos paskirtis – atstovauti jos narių, tarp kurių yra ir privačių juridinių asmenų, interesams tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu. Todėl VTEK rekomenduoja generaliniam direktoriui atsisakyti vadovaujančių – viceprezidento – pareigų LPK“, - rašoma VTEK pranešime.

Skundą dėl „Lietuvos energijos“ vadovo galimo interesų konflikto buvo pateikęs Seimo Energetikos komisijos pirmininkas, „darbietis“ Ričardas Sargūnas. Jis skunde nurodė, kad, jo nuomone, D.Misiūnas vienu metu atstovauja ir vartotojų, ir verslo interesams.

LPK viceprezidentu D.Misiūnas paskirtas pernai rugsėjį, „Lietuvos energijai“ jis vadovauja nuo 2013 metų liepos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS