Finansų ministras apie „Revolut“: reikia remtis ne gandais, o faktais | KaunoDiena.lt

FINANSŲ MINISTRAS APIE „REVOLUT“: REIKIA REMTIS NE GANDAIS, O FAKTAIS

Priimant sprendimus dėl Lietuvoje veikiančio Didžiosios Britanijos finansų startuolio „Revolut“ ir kitų finansinių technologijų („fintech“) startuolių, reikėtų remtis ne gandais žiniasklaidoje, o faktais, sako finansų ministras Vilius Šapoka.

„Manau, kad mūsų investuotojai yra labai protingi. Žiniasklaidoje visada galime girdėti visokius gandus, bet kai reikia priimti sprendimą, be abejo, reikia remtis faktais“, – atsakydamas į BNS klausimą, renginyje „Nordic Business Lunch“ ketvirtadienį teigė V. Šapoka.

Taip jis komentavo LRT šios savaitės tyrimą, kad „Revolut“ vadovo, Anglijoje gyvenančio Nikolajaus Storonskio tėvas Nikolajus M. Storonskis yra „Gazprom“ tyrimų centro „Gazprom promgaz“ generalinio direktoriaus pavaduotojas mokslui. Tyrime taip pat keliamas klausimas dėl „Revolut“ serverių buvimo vietos – bendrovės atstovai tikino, kad visi jų serveriai yra tik Jungtinėje Karalystėje ir ES, o Rusijoje jų nėra.

„Be abejo, „Revolut“ ir kitos finansinės institucijos, kurios galėtų nešti sistemines rizikas, yra prižiūrimos Europos Centrinio Banko. Prieš išduodant net specializuoto banko licenciją, atliekami visi žingsniai, kad būtų užtikrintas rizikų valdymas. Tai buvo padaryta ir neturiu jokių abejonių dėl mūsų centrinio banko ir Europos Centrinio Banko“, – sakė finansų ministras.

Lietuva pirmoji Europoje gruodį suteikė specializuoto banko licenciją bendrovei „Revolut“. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas po to kreipėsi į teisėsaugą ir žvalgybą, kad jos patikrintų bendrovės verslo modelį ir galimus saitus su Rusijos politikais.

Pasak V. Šapokos, Lietuvos inovatyvumas „fintech“ srityje gali kurti naują šalies įvaizdį.

„Mes nusprendėme siųsti žinutę pasauliui, kad Lietuva gali prisiimti šią riziką ir visas procesas prasidėjo. Dabar turime daugybę įmonių su talentingais žmonėmis ir tai tampa šalies simboliu, kad Lietuva gali būti labai inovatyvi. Tai kuria naują įvaizdį: mes galime priimti rizikas, jas valdyti“, – sakė finansų ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

kurkim savo banka ,parsidaveliai ,savo valstybe naikinam ,o svetimiems pinigus atiduodam ,durniu -gauja,

Jau geriau Vilius

negu kumelė vardu Ingrida

Anonimas

Liberastu demogogija. Pirmiausia paskleidzia gandus be jokiu faktu, o paskui tu gandu pagrindu kelia kaltinimus. Stai koks tas pasvinkes liberastinis, demokratinis fasizmas Vakaru pasaulyje. SUNAIKINKIME PASMIRDUSIUS LIBERASTUS IR DEMOKRATUS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS