Girelės paukštyno kiaušinių verslo įsigijimo sandoris bus nagrinėjamas iš naujo | KaunoDiena.lt

GIRELĖS PAUKŠTYNO KIAUŠINIŲ VERSLO ĮSIGIJIMO SANDORIS BUS NAGRINĖJAMAS IŠ NAUJO

  • 0

Gavusi papildomos informacijos Konkurencijos taryba iš naujo nagrinės sandorį, kuriuo Austrijos kapitalo naminių paukščių auginimo ir kiaušinių bendrovė „Lit Egg“ ketina įsigyti Girelės paukštyno kiaušinių verslą, pranešė taryba. 

Anot jos, pernai rugpjūtį gavus „Lit Egg“ prašymą ir jį nagrinėjant tarybai nebuvo pateikta visa reikalinga informacija.

„Tarybai nebuvo pateikta (...) reikšminga informacija, susijusi su sandorio dalyvių ateities planais, gamybinių pajėgumų pokyčiais, bendradarbiavimo susitarimais ir nenurodytos kitos svarbios su prekių pasiūla susijusios aplinkybės“, – teigiama pranešime.

Visą privalomą pateikti informaciją Konkurencijos taryba gavo tik šių metų sausio mėnesį, todėl jos ekspertai turi iš naujo ją įvertinti. Dėl to taryba nusprendė pranešimą apie sandorį laikyti gautu sausio 25 dieną.

Bendrovė „Lit Egg“ kartu ketina įsigyti ir žemės ūkio bendrovės „Nematekas“ nekilnojamąjį turtą, kurį šiam verslui naudoja Girelės paukštynas

Siekiama įsigyti verslo dalis apima vištų kiaušinių gavybą ir pardavimą, vištų dedeklių ir jų mėšlo pardavimus. Po sandorio Girelės paukštynas tęs kitas veiklas, nesusijusias su kiaušinių gavyba.

„Lit Egg“ 2022 metų atskaitoje, pateiktoje Registrų centrui nurodo, kad 2023 metais planavo plėsti gamybą, pirkti naują įrangą paukštidei, o kiaušinių apimtis per mėnesį padidinti iki 3,9 mln. vienetų. Įmonės planuose – per metus užauginti apie 140 tūkst. daugiau vištų.

„Lit Egg“ 99,94 proc. akcijų priklauso Austrijos „MMG Immobilien Holding“, likusios – Latvijos „Stefa“, „Venture Finance“ ir vienam Latvijos piliečiui. Įmonės pajamos 2022 metais augo 80 proc. iki 23,6 mln. eurų, o grynasis pelnas – 17,2 karto iki 3,13 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS