Į naują orų informacijos sistemą investuojama 7,6 mln. litų | KaunoDiena.lt

Į NAUJĄ ORŲ INFORMACIJOS SISTEMĄ INVESTUOJAMA 7,6 MLN. LITŲ

Per metus Lietuvoje bus iš esmės atnaujintas orų prognozių ir hidrometeorologijos duomenų informacijos teikimas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, matydama vartotojų poreikį, iki kitų metų vasaros sukurs pažangias elektronines paslaugas, BNS pranešė tarnybos Informacijos skyriaus vyresnioji specialistė Zita Markevičienė. Anot jos, bendra viso projekto vertė siekia 7,572 mln. litų, iš kurių 85 proc. yra Europos struktūrinių fondų, likusi dalis - valstybės biudžeto lėšos.

„Tikimės įdiegti naują informacinę sistemą, kuri sujungs visas mūsų turimas duomenų bazes ir turimus duomenis į vieną visumą. Tai palengvins duomenų gavimą, administravimą ir pateikimą vartotojams. Planuojame atnaujinti ir savo interneto svetainę, teikti daugiau paslaugų, suteikti darbuotojams galimybę rinkti ir perduoti duomenis, naudojantis pažangiausiomis technologijomis. Taip pat yra numatyta sukurti mobiliųjų telefonų aplikaciją ir perkelti dalį paslaugų į mobiliuosius telefonus“, - BNS sakė tarnybos atstovė.

Sistemą per 14 mėnesių už 5,306 mln. litų (su PVM) kurs konkursą laimėjusi programinės įrangos sprendimų bendrovė „Alna Software“. Sutartį su ja planuojama pasirašyti iki birželio 1 dienos.

„Alna Software“ priklauso verslininko Valentino Milaknio šeimos valdomai vienai didžiausių Lietuvos informacijos technologijų grupių „Alna“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS