Kauno kolegijos palinkėjimas ketinančiam studijuoti: atrask savo arkliuką | KaunoDiena.lt

KAUNO KOLEGIJOS PALINKĖJIMAS KETINANČIAM STUDIJUOTI: ATRASK SAVO ARKLIUKĄ

  • 1

„Atrask savo arkliuką“ – skambia žinute, o kartu ir linkėjimu Kauno kolegija pasitinka tuos, kurie šiemet dairosi studijų ir laukia artėjančio bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas laikotarpio. Pasak kolegijos atstovų, jei atrandama mėgstama veikla ir žmogų supa tinkama tobulėjimui aplinka, žingsniai ar net šuoliai sėkmingos karjeros link tampa neišvengiami.

Nuolat kolegijų reitinguose lyderiaujanti aukštoji mokykla stojantiesiems siūlo rinktis iš daugiau nei 40 studijų programų – nuo informatikos, inžinerijos ir technologijų iki menų, socialinių mokslų ir medicinos. Platus studijų programų spektras, palaikanti bendruomenė, jauki studijų aplinka, galimybės gilinti žinias ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų – visa tai padeda karjeros kelyje pirmuosius žingsnius žengiantiems būsimiesiems specialistams atrasti savo arkliuką ir atskleisti potencialą.

Išsirinkti – ne taip paprasta

„Norisi padrąsinti tuos, kurie dar tik braižo savo karjeros kontūrus. Suprantama, kad šiais informacijos pertekliaus laikais išsirinkti tai, kas iš tiesų įdomu ir „veža“ – ne pats paprasčiausias uždavinys. Regis, žinių šaltinių, galimybių patirti, pasiūlymų studijuoti tiek daug, kad tampa sunku suprasti, kuo vieni dalykai vertingesni už kitus“, – pastebėjo Kauno kolegijos Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Aistė Veverskytė.

Aistė Veverskytė. Kauno kolegijos nuotr.

Jos nuomone, dar sudėtingiau apsispręsti tiems, kurie patiria su brandos egzaminais susijusią įtampą. O kur dar socialinės aplinkos spaudimas, kai nuolat kartojamas klausimas: tai kur stosi?

„Kauno kolegijoje nežadame nei kosminių skrydžių į ateitį, nei vandenynų platumo perspektyvų, nei super liftų į karjerą ar dirbtinio intelekto stebuklų, kaip jau yra buvę aukštųjų mokyklų reklamose. Manome, kad tie wow efektai gali būti labai trumpalaikiai. Ką mes siūlome? Ogi galimybę pabandyti ir tarsi arkliuką pažaboti tą sritį, kuri ir nuneštų reikalingu keliu“, – šypsodamasi pasakojo A. Veverskytė.

Kauno kolegijos nuotr.

Pasak jos, ateitis yra per daug besikeičianti, taigi iš esmės prisitaikymą prie pokyčių lemia žmogaus gebėjimai nuolat atnaujinti žinias ir įgūdžius pageidaujamoje srityje. Vis dėlto startuojant reikalinga susiformuoti tvirtą pagrindą: „Jis būtinas, kad būtų ant ko lipdyti naujus dalykus, kitaip tėra tik atskiri žinių fragmentai. O jie tarsi kortų namelis  – vos papučia kokia naujovė, taukšt ir sugriūva“, – juokavo pašnekovė.

„Ką galime pasiūlyti pasirinkusiam studijas pas mus – tai galimybę atrasti ir įgyti tokį profesinio bakalauro išsilavinimą, kuriame dera teorinės žinios ir praktiniai įgūdžiai. Tokią formulę Kauno kolegija ištobulino per daugiau nei 20 gyvavimo metų. Mūsų nuomone, toks balansas suteikia stiprybių kiekvienam specialistui, nesvarbu, ar tai būtų medicinos, meno, inžinerijos ar kitokios sritys“, – akcentavo A. Veverskytė.

Vieta, kurioje atsiveria galimybės

Multimedijos technologijos studijų programą Kauno kolegijoje pasirinkęs pirmakursis Kajus Kolojanskas sako, kad studijos Kauno kolegijoje buvo jo prioritetas. Čia jis rado ne tik patinkančią studijų programą, bet ir palaikančią aplinką.

Kajus Kolojanskas. Kauno kolegijos nuotr.

„Savo pasirinkimu studijuoti Kauno kolegijoje tikrai džiaugiuosi. Čia jaučiuosi puikiai, kadangi mane supa labai šauni bendruomenė, supratingi, draugiški ir savo darbą išmanantys dėstytojai, studijos vyksta moderniose patalpose“, – įspūdžiais dalinosi pirmakursis, tapęs vienu iš šių metų kampanijos veidų.

Vos pradėjęs studijuoti, vaikinas nusprendė aktyviai įsitraukti ir į kitas kolegijos veiklas – prisijungė prie studentų atstovybės, o bene didžiausią įspūdį jam paliko galimybė prisidėti prie smagių renginių organizavimo. Vienas jų –  neseniai vykusios „Naktinės dirbtuvės“, kuriose beveik 100 moksleivių iš visos Lietuvos praleido naktį Kauno kolegijoje ir išbandė skirtingus užsiėmimus bei sužinojo apie aukštojoje mokykloje vykdomas studijų programas.

„Tiek studijos, tiek popaskaitinė veikla išties padeda atsiskleisti mano stipriosioms asmeninėms savybėms, gebėjimams, leidžia juos ugdyti. Pastebėjau, kad per šiuos metus tapau dar komunikabilesnis, įgijau daugiau drąsos, išmokau geriau priimti sprendimus. Turbūt geriausiai visos šios savybės atsiskleidė organizuojant „Naktines dirbtuves“, – sakė K. Kolojanskas.

Paklaustas, ar kitiems rekomenduotų rinktis studijas Kauno kolegijoje, studentas nesudvejojęs atsako „taip“.

„Tikrai rekomenduoju rinktis studijas šioje aukštojoje mokykloje. Čia atsiveria daug galimybių norintiems įgyti žinių, atrasti save ne tik studijų veikloje, bet ir už jos ribų, užsiimti mėgstama veikla, kuri vėliau gali būti vertinga žengiant tolesniu karjeros keliu“, – dalinosi Kauno kolegijos studentas.

Kauno kolegijos nuotr.

Dažnas stojančiųjų pasirinkimas

Priėmimo rezultatai rodo, jog Kauno kolegija bene kasmet atsiduria tarp lyderiaujančių aukštųjų mokyklų ir sulaukia daugiausia pirmakursių tarp universitetų ir kolegijų Kauno mieste.

Kauno kolegijoje šiemet siūloma ir naujų studijų programų, tarp kurių – Verslo duomenų analitika, Vizualinės komunikacijos inžinerija, Skubioji medicinos pagalba.

Tarp populiariausių į kolegijas stojančių asmenų pasirinkimų – Kauno kolegijoje realizuojamos studijų programos: Logistika, Pardavimai ir marketingas, Ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas, Kosmetologija, Bendrosios praktikos slauga ir kt.

Kauno kolegijoje realizuojamos ir trumposios informatikos mokslų studijos: Sistemų administravimas, Grafinių vartotojo sąsajų kūrimas.

Kolegija pirmauja tarp Lietuvos kolegijų pagal išvykstančių dalinėms studijoms ir praktikai į užsienį studentų skaičių. Kiekvienais metais mainų programose dalyvauja per 300 kolegijos studentų. Populiariausios kryptys: Graikija, Portugalija, Belgija ir kt.

Sėkmingai baigusiems studijas Kauno kolegijoje, išduodamas profesinio bakalauro diplomas. Toks dokumentas gali būti išduodamas tik tos aukštosios mokyklos, kurios veiklą Studijų kokybės vertinimo centras įvertino teigiamai.

GALERIJA

  • Kauno kolegijos palinkėjimas ketinančiam studijuoti: atrask savo arkliuką
  • Kauno kolegijos palinkėjimas ketinančiam studijuoti: atrask savo arkliuką
  • Kauno kolegijos palinkėjimas ketinančiam studijuoti: atrask savo arkliuką
  • Kauno kolegijos palinkėjimas ketinančiam studijuoti: atrask savo arkliuką
Kauno kolegijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senis

Arkliuka cia caras suponavo reik žirga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS