„Kauno tiltai“ Rygoje rekonstruos intensyvaus eismo viaduką | KaunoDiena.lt

„KAUNO TILTAI“ RYGOJE REKONSTRUOS INTENSYVAUS EISMO VIADUKĄ

  • 0

Bendrovė „Kauno tiltai“ toliau plečia savo veiklą užsienio rinkose: praėjusią savaitę kompanija pasirašė sutartį dėl Rygoje esančio viaduko rekonstrukcijos. Vienerius metus truksiančių darbų bendra vertė siekia 8,9 mln. eurų, o didžiausias laukiantis iššūkis – eismo organizavimas rekonstrukcijos metu.

Viadukas per geležinkelį prie Brasos stoties Rygoje užtikrina nuolatinį dvipusį automobilių transporto ir tramvajų eismą per geležinkelį ir Laktas gatvę. 1959 metais iš surenkamų gelžbetonio konstrukcijų pastatyto viaduko ilgis – 116 m.

„Tai bus įdomi patirtis ir technologinis išbandymas, nes pirmą kartą atnaujinsime kelią su tramvajų bėgiais – Lietuvoje ši transporto priemonė nenaudojama. Taip pat laukia rimtas eismo organizavimo iššūkis: turėsime užtikrinti, kad rekonstrukcijos metu viaduku galėtų naudotis automobiliai, tramvajai ir nesutriktų po viaduku esančio geležinkelio eismas“, – teigė „Kauno tiltų“ vadovas Aldas Rusevičius.

60 metų eksploatuojamo statinio rekonstravimo darbai apims konstrukcijų remontą, viaduko dangos, tramvajų bėgių ir kontaktinių tinklų, apšvietimo rekonstravimą. Taip pat bus atnaujinta viaduko šaligatvio danga ir pakeisti turėklai, tiltas bus geriau pritaikytas pėstiesiems ir dviratininkams.

Darbus kaimyninės šalies sostinėje lietuviai pradės vos atšilus orams, balandį. Jie truks vienerius metus.

Latvijos rinka „Kauno tiltams“ gerai pažįstama – tai jau 17-as lietuvių projektas šioje valstybėje. Anot A. Rusevičiaus užsienyje laimimi konkursai yra įmonės patirties ir atliekamų darbų kokybės įvertinimas.

„Esame viena didžiausių infrastuktūros statybos įmonių Lietuvoje, todėl dalyvaujame ir laimime konkursus ne tik vietinėje rinkoje, bet ir Latvijoje, Lenkijoje, Skandinavijoje. Galime pasiūlyti geriausias kompetencijas už konkurencingą kainą. Kita vertus, tokie projektai svarbūs ir mums, kadangi leidžia pasisemti dar daugiau patirties, mokytis ir tobulėti“, – teigė „Kauno tiltų“ vadovas.

GALERIJA

  • „Kauno tiltai“ Rygoje rekonstruos intensyvaus eismo viaduką
  • „Kauno tiltai“ Rygoje rekonstruos intensyvaus eismo viaduką
  • „Kauno tiltai“ Rygoje rekonstruos intensyvaus eismo viaduką
„Kauno tiltų“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS