„Lidl“ ignoruoja vyrus? | KaunoDiena.lt

„LIDL“ IGNORUOJA VYRUS?

Ne vienam vyrui, pamačiusiam tinklo „Lidl“ stovėjimo aikštelėje pastatytą ženklą, kuriame vaizduojama moteris ir vaikas, sukirbėjo mintis apie lyčių nelygybę. „Tai kur tėvui, atvažiavusiam su vaiku, automobilį palikti?“, – po nuotrauka, paskelbtoje socialiniame tinkle „Facebook“, piktinosi internautai.

„Lidl Lietuva“ komunikacijos skyriaus vadovas Valdas Lopeta portalą kaunodiena.lt informavo, kad šis ženklas simbolizuoja automobilių stovėjimo vietą, skirtą apsipirkti atvykstančioms šeimoms. „Čia automobilį pasistatyti gali tiek su vaikais atvykstančios mamos, tiek tėčiai. Pats ženklas yra pasirinktas iš kelių simbolinių variantų, tiesiog siekiant atkreipti vairuotojų dėmesį“, – sakė tinklo atstovas.

VšĮ Žmogaus Teisių Stebėjimo Instituto teisininkas Karolis Liutkevičius tikina, kad tokių nusiskundimų dar neteko gauti. „Vienintelis potencialus pažeidimas šioje situacijoje – Kelių eismo taisyklėse nenumatytų ženklų statymas. Toks ženklas jose nenumatytas, taigi ir negalioja“, – lygių teisių pažeidimų nepastebėjo teisininkas.

Portalas kaunodiena.lt yra rašęs, kad šis prekybos centras lietuvius papiktina nebe pirmą kartą. Dažniausiai tautiečiams užkliūva kainos, taip pat jautriai reaguota ir į reklamą, kurioje Kaune atidaromos parduotuvės vaizdu pasirinkę senamiestį jame esančias bažnyčias pavaizdavę be kryžių.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Irma

Džiaugiuosi lidlu ,jam sėkmės!

Nejuokinkite,

Tuomet kur seneliui su anūkais, senelei.

Kauniets

Nejaugi nebeturite apie ką rašyti, kad tokius vėjus rašote? Visiem gi aišku ką šis ženklas simbolizuoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS