„Lietuvos draudimas“ – ant prekystalio, tarp potencialių pirkėjų – D. Nedzinskas | KaunoDiena.lt

„LIETUVOS DRAUDIMAS“ – ANT PREKYSTALIO, TARP POTENCIALIŲ PIRKĖJŲ – D. NEDZINSKAS

Viena didžiausių pasaulyje draudimo grupių RSA parduoda savo įmones Lenkijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Neatmetama galimybė, kad grupei priklausanti didžiausia Latvijos ne gyvybės draudimo bendrovė "Balta" ir Lietuvos draudimo rinkos lyderis "Lietuvos draudimas" gali atitekti vienam pirkėjui, rašo portalas eversus.lt.

RSA savo finansų patarėju pasirinko JAV banką "JP Morgan". Tarp potencialių pirkėjų tikimasi sulaukti investicinių fondų, draudimo kompanijų.

Eversus.lt šaltiniai teigia, kad, pavyzdžiui, "Lietuvos draudimo" potencialių pirkėjų sąraše gali būti ir vienas iš "Lietuvos draudimo" vadovų - Darius Nedzinskas. Jis yra valdybos narys ir Verslo klientų departamento direktorius. 2009 metų vasarą Nedzinskas pasitraukė iš "VP grupės", labai sėkmingai pardavęs savo akcijas.

Dabar jis šiuos milijonus investuoja. Rinkos analitikai skaičiuoja, kad "Lietuvos draudimo" apytikslė vertė gali suktis apie 100 mln. eurų (345,28 mln. litų).

Parduoti dalį savo įmonių RSA nusprendė po to, kai Airijoje dėl nesąžiningų darbuotojų kaltės patyrė didelių finansinių nuostolių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS