Lietuvos paštas švenčia šimtmetį | KaunoDiena.lt

LIETUVOS PAŠTAS ŠVENČIA ŠIMTMETĮ

Penktadienį švenčiama Lietuvos pašto diena. Šiemet ji simbolizuos ir Lietuvos pašto šimto metų sukaktį.

Lietuvos paštas veiklą pradėjo 1918 m. lapkričio 16 d., kai finansų, prekybos ir pramonės ministras Martynas Yčas pasirašė potvarkį, kuriuo įkuriama Lietuvos pašto valdyba. Būtent šią dieną kasmet minima Lietuvos pašto diena.

Plačiausią paslaugų teikimo vietų tinklą šalyje turinti Lietuvos pašto įmonių grupė teikia ne tik pašto, bet ir logistikos, finansinio tarpininkavimo ir elektronines paslaugas.

Lietuvos paštas siekia iki 2021 m. tapti veiksmingiausiu paštu Baltijos ir Šiaurės šalių regione.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Deja

Lietuvos pašto šimtmetį likusiems dirbti pašte tenka švęsti su ,,prisiplakėliais", kurie neturi žalio supratimo apie paštą, jo žmones, atėjo ,,ant gatavo" ką sukūrė tikri pašto specialistai, veteranai, kurie ir tokios šventės proga net nebuvo niekur paminėti ar pasveikinti. Šlykštu.

Žigimantas

Nuotraukoje labai graži pašto korespondencijai dėžutė. O ar jūs matėte, kokios pašto dėžutės Lietuvos miestuose ir miesteliuose (viešose vietose)? Sovietinės perdažytos, nusilupusiais dažais, purvinos, sulankstytos. Labai nesmagu dėl užsienio svečių. AB Lietuvos Paštas 100 metų jubiliejaus proga turėjo pasirūpinti (ar nors dar šiais metais), pakeisti tas apšiurusias „dėžutes".

XXX

Matosi, kad Lietuvos paštas švenčia,- išsiunčiau laišką (viduj sveikinimo atvirukas) paštu lapkričio 5d. į Vilnių, - šiandien , lapkričio 16d., dar negauta. Darbas nebesvarbu, geriau švęsti....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS