„Litgrid“ pasirašė sutartį dėl daugiau nei trečdalio „Nord Pool“ valdytojos akcijų pirkimo | KaunoDiena.lt

„LITGRID“ PASIRAŠĖ SUTARTĮ DĖL DAUGIAU NEI TREČDALIO „NORD POOL“ VALDYTOJOS AKCIJŲ PIRKIMO

  • 2

„Litgrid“ pasirašė sutartį dėl 37,6 proc. bendrovės „TSO Holding“, kartu su kitu akcininku netiesiogiai valdančios elektros energijos biržą „Nord Pool“, akcijų įsigijimo.

Valstybės valdomos energetikos įmonių grupės „Epso-G“ antrinė bendrovė „Litgrid“ pirmadienį informavo, kad spalio 28 dieną pasirašė sutartis su Danijos ir Suomijos energijos perdavimo operatorėmis „Energinet“ ir „Fingrid” dėl dviejų 18,8 proc. „TSO Holding“ akcijų paketų už maždaug 135 mln. Norvegijos kronų (maždaug 13 mln. eurų).

Šiuo metu „Litgrid“ valdo 2 proc. „TSO Holding“ akcijų, tad užbaigus naujus sandorius „Litgrid“ valdomas „TSO Holding“ akcijų paketas padidės iki 39,6 procentų. Planuojama, kad visas šias akcijas „Litgrid“ vėliau parduos „Epso-G“ už maždaug 14 mln. eurų.

Likusią „TSO Holding“ dalį valdo Norvegijos ir Švedijos elektros perdavimo operatoriai „Statnett“ (32,2 proc.) ir „Svenska Kraftnat“ (28,2 proc.).

„Epso-G“ valdybos siūlymui įsigyti „Nord Pool“ valdytojos akcijas rugsėjį pritarė Energetikos ministerija.

Įmonių grupės valdybos pirmininkas Robertas Vyšniauskas tuomet teigė, kad energijos biržų svarba dėl neapibrėžtumo sektoriuje itin išaugo, o sprendimas padidinti „TSO Holding“ akcijų paketą ir perduoti jo valdymą „Epso-G“ buvo priimtas dėl grupės strategijos ir plečiant nereguliuojamas įmonių grupės veiklas.

„TSO Holding“ yra Norvegijoje įsikūrusios bendrovės „Nord Pool Holding“ mažasis akcininkas, valdantis 34 proc. akcijų. „Nord Pool Holding“ 100 proc. valdo biržą „Nord Pool“.

Likusį 66 proc. „Nord Pool Holding“ akcijų paketą valdo Europos vertybinių popierių biržų grupė „Euronext Nordics Holding“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

:)))

masiulis savo bobos akcijas pirks?

Nu

Kiek Sečinas ligrido turi? Paslaptis? Sankcijos neveikia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS