Naujasis NŽT vadovas žada viešinti korupcijos atvejus | KaunoDiena.lt

NAUJASIS NŽT VADOVAS ŽADA VIEŠINTI KORUPCIJOS ATVEJUS

Naujasis Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovas Laimonas Čiakas žada sutvarkyti tarnybos įvaizdį ir viešinti korupcijos atvejus. Jis žada pagerinti tarnybos reputaciją, žemėtvarkos procesus ir baigti žemės reformą.

„Grupė darbų yra susijusi su pačia institucija, jos veidu, reputacija ir įvaizdžiu visuomenės akyse. Be abejo, dėmesys ir nepakantumas korupcinėms apraiškoms. Procesai turi būti skaidrūs. (...) Manau, labai reikšmingas dalykas yra mūsų darbuotojų mentaliteto kėlimas. Supratimas, kad tokie dalykai nebus toleruojami ir visus korupcijos apraiškų atvejus mes stengsimės viešinti“, – trečiadienį spaudos konferencijoje tvirtino L. Čiakas.

Anot jo, NŽT ieškos būdų, kaip geriau dirbti su verslu, o visi priežiūros ir vidiniai tarnybos procesai turėtų būti paspartinti.

L.Čiakas tikisi, jog daugumą užsibrėžtų tikslų jam pavyks įgyvendinti per ketverių metų kadenciją. Be to, jam nekelia problemų mažas atlyginimas.

„Aš manau, kad atlyginimas yra toks, kuris leidžia išgyventi, bet tikrai ne dėl atlyginimo dalyvavau konkurse. Man žemės ūkis yra artimas ir pažįstamas. Įdomi, artima ir pažįstama sritis. Turėdamas tą žemės ūkio patirtį ir turėdamas valstybinių auditų organizavimo patirtį, ją galiu pritaikyti ir čia“, – kalbėjo L. Čiakas.

NŽT vadovo atlyginimas prieš mokesčius antrąjį šių metų ketvirtį siekė vidutiniškai 1945 eurus.

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas tikino, kad viena svarbiausių užduočių NŽT ir jos vadovui – greitesnė žemės reformos pabaiga.

„Žemės reformos darbai stringa ir tikrai yra daug problemų, tiek kalbant apie žemės reformos užbaigimą, tiek apie verslininkų lūkesčius ir konfliktus dėl valstybinės žemės valdymo“, – tvirtino ministras.

B. Markausko teigimu, žemės reforma kaimo vietovėse turėtų būti baigta kitais metais, o miestuose – iki 2019 metų pabaigos.

NŽT vadovo konkursą L. Čiakas laimėjo lapkričio viduryje.

Iš Kėdainių kilęs ir ekonomiką bei vadybą Žemės ūkio akademijoje studijavęs L. Čiakas dirbo Valstybės kontrolėje, patarėju Seimo Europos reikalų komitete, dar anksčiau – Žemės ūkio ministerijoje.

Daugiau nei metus NŽT vadovavęs Danielius Kuprys iš pareigų atleistas rugpjūtį, Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai nusprendus, kad jam nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis žemės sklypus 13-oje iš 50 NŽT padalinių prižiūrimų teritorijų.

2015 metų pabaigoje tuometinė NŽT vadovė Daiva Gineikaitė būdama neblaivi sukėlė avariją, ji savo noru pasitraukė iš pareigų. 2016 metų balandį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė NŽT direktoriaus patarėją Gintarą Joną Furmanavičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS