„Naujoji Rūta“ negalės žymėti saldainių „Meškutės šleivakojės“ ženklu | KaunoDiena.lt

„NAUJOJI RŪTA“ NEGALĖS ŽYMĖTI SALDAINIŲ „MEŠKUTĖS ŠLEIVAKOJĖS“ ŽENKLU

Koncerno „Achemos grupė“ valdoma Šiaulių šokolado ir saldainių gamintoja „Naujoji Rūta“ negalės savo gaminamų saldainių žymėti prekės ženklu „Miška kosolapyj“ (liet. „Meškutė šleivakojė“).

Lietuvos apeliacinis teismas praėjusią savaitę atmetė „Naujosios Rūtos“ skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo pernai birželį priimtą nutartį, kuria buvo tenkintas Maskvos konditerijos fabriko „Krasnyj Oktiabr“ skundas ir uždrausta „Naujajai Rūtai“ naudoti žymenį „Miška kosolapyj“.

„Nagrinėjamu atveju dėl nustatytų lyginamųjų žymenų prasminio ir fonetinio tapatumų bei sukuriamo bendro vaizdinio įspūdžio panašumo padaryta išvada, kad ženklai yra klaidinamai panašūs“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Maskvos konditerijos fabriko „Krasnyj Oktiabr“ gaminamus saldainius „Miška kosolapyj“ puošia garsaus Rusijos tapytojo peizažisto Ivano Šiškino 1886 metais kartu su kitu dalininku Konstantinu Savickiu nutapytas paveikslas „Rytas pušyne“.

„Naujoji Rūta“ savo gaminamus saldainius tiekia Hamburgo įmonei „Dovgan“.

Vilniaus apygardos teismas pernai spalį patenkino ir kitą „Krasnyj Oktiabr“ skundą ir „Naujajai Rūtai“ uždraudė savo gaminamus saldainius žymėti prekės ženklu „Krasnaja Šapočka“ (liet. „Raudonkepuraitė“).

Gegužės viduryje paskelbta, kad „Naująją Rūtą“ už neskelbiamą sumą ketina įsigyti verslininko Vlado Numavičiaus netiesiogiai valdoma konditerijos produktų gamintoja „Vilniaus pergalė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

888

Ir cia kyšo VP ausys :-)))) visur tos maximos prisikta :-(

SUSIJUSIOS NAUJIENOS