Nealkoholinis imbierinis alus užkliuvo kokybės sargams | KaunoDiena.lt

NEALKOHOLINIS IMBIERINIS ALUS UŽKLIUVO KOKYBĖS SARGAMS

  • 1

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą sistema RASFF gavo informaciją iš Jungtinės Karalystės kompetentingos institucijos dėl nealkoholinio imbierinio alaus ,,Fentimans Ginger Beer”, kurio stikliniai buteliai (po 750 ml) įtartinai nesaugūs, trapūs, gali sudužti atkemšant.

RASFF pranešime nurodoma, kad nesaugūs nealkoholiniai gėrimai išplatinti Austrijoje, Čekijoje, Vokietijoje, Honkonge, Airijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Olandijoje, Norvegijoje, Rumunijoje, Rusijoje, Slovėnijoje, Švedijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Nealkoholinių gėrimų gamintoja – ,,Fentimans Ltd” (Jungtinė Karalystė), įvertinusi riziką, pati atšaukė iš rinkos keturių partijų (L3092, L3134, L3199 ir L3230) produkciją. Tyrimas buvo pradėtas gavus dešimties vartotojų skundus dėl netinkamos butelių kokybės.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, reaguodama į gautą informaciją, nedelsiant atliko tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad į mūsų šalį nesaugų gėrimą – nealkoholinį imbierinį alų su prekiniu ženklu „Fentimans“ įvežė bendrovė ,,Bennet Distributors” ( Vilnius).

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba operatyviai patikrino ,,Bennet Distributors”. Patikrinimų metu nustatyta, kad minėta įmonė buvo įsivežusi nealkoholinio imbierinio alaus „Fentimans“ (partijos Nr. L3092).

Bendrovei ,,Bennet Distributors” nurodyta sustabdyti prekybą imbieriniu alumi, šios partijos produktus nedelsiant surinkti iš rinkos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

rycka

mano butelis nesuduzo bet skonis tai nieko gero gal ji reik su kazkuo maisyt :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS