Nesaugūs skanėstai vaikams – muilo skonio „Kinder chocolate“ batonėliai | KaunoDiena.lt

NESAUGŪS SKANĖSTAI VAIKAMS – MUILO SKONIO „KINDER CHOCOLATE“ BATONĖLIAI

Kaune gyvenanti Brigita Bingelytė „Kinder chocolate“ batonėliais norėjo palepinti savo atžalas.  Laimė, kad Ariogaloje pirkto šokoladinio skanėsto pirmiausiai paragavo pati.

„Šių šokoladukų valgyti neįmanoma – jų skonis primena muilą ar indų ploviklį“, – apie rugpjūčio 29 dieną parduotuvėje įsigytus batonėlius pasakoja moteris. Portalui moteris teigė, kad šių 12 batonėlių pakuotę ji pirko aštuonmečiui sūnui ir penkiametei dukrai ir džiaugėsi, kad šį kartą jos įprotis – pirmiausiai pačiai paragauti naujo produkto, o tik tuomet duoti juo gardžiuotis vaikams – pasiteisino.

„Paragavusi pirmojo batonėlio, pagalvojau, kad produkto pakuotė gali būti sulieta, tačiau jokio nemalonaus kvapo nepajutome. Su vyru paragavome dar porą batonėlių, jų skonis nebuvo malonus. O juk, jei vaikai būtų pirmieji paragavę, tikrai nebūtų to pasakę – juk čia šokoladukai, būtų mielai sukirtę,“ – teigia B. Bingelytė.

Asmeninio archyvo nuotr.

B. Bingelytė dėl nekokybiškų batonėlių kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT) bei batonėlių platinimo įmonę „Eugesta“. Kaip pasakojo Brigita, „Eugesta“ paprašė nufotografuoti gaminį – užfiksuoti galiojimo datą (galioja iki šių metų lapkričio 8 d.) ir produkto brūkšninį kodą. Platintojai nemalonaus skonio batonėlius pakeitė į naują šokoladukų pakuotę.

Laboratorijoje tyrimai parodė, kad šie batonėliai turi ir pašalinį kvapą, ir skonį, kuris primena muilą.

Portalui susiejus su „Eugesta“ atstovais, šie pasiūlė dėl atsakymų į dominančius klausimus luktelėti kelias dienas – su „Ferrero“, kurie ir gamina šiuos batonėlius, dirbančių specialisčių nėra darbo vietoje – viena jų serga, kita išvykusi darbo reikalais į komandiruotę.

Tuo tarpu VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė portalui patikino, kad B. Bingelytės nusiskundimas dėl batonėlių kokybės pasitvirtino. „Laboratorijoje tyrimai parodė, kad šie batonėliai turi ir pašalinį kvapą, ir skonį, kuris primena muilą. Skubiai paskelbėme apie nesaugų maistą ir inspektoriai išvažiavo tirti situaciją. Bus sustabdyti rinkoje esantys produkto likučiai, ištirs, kur šis produktas buvo išplatintas,“ –  sakė V. Jarošienė.

Po pietų specialistė pateikė ir daugiau duomenų apie šiuos batonėlius – šiais metais per keturis kartus „Ferrero“ Lietuvos rinkai pristatė 2160 kg šių saldėsių arba 14 400 vnt. „Kinder chocolate“ batonėlių pakuočių po 150 g. 

„Patikrinimo metu sandėlyje šio produkto buvo likę aštuoni vienetai. Jais nurodyta neprekiauti. Visi kiti gaminiai yra pasklidę po visą Lietuvą“, – V. Jarošienė teigė, kad toliau vykdomas tyrimas, o kokių tolimesnių veiksmų bus imtasi dėl šios produkcijos gali paaiškėti ketvirtadienį.

Daugiau nusiskundimų dėl nekokybiškų batonėlių VMVT iš gyventojų negavo.

Anot V. Jarošienės, nekokybišką produktą įsigiję gyventojai raginami juos grąžinti (atnešti į parduotuvę, kurioje buvo pirkta), o batonėlių likučius greičiausiai bus siūloma utilizuoti.

GALERIJA

  • Nesaugūs skanėstai vaikams – muilo skonio „Kinder chocolate“ batonėliai
  • Nesaugūs skanėstai vaikams – muilo skonio „Kinder chocolate“ batonėliai
  • Nesaugūs skanėstai vaikams – muilo skonio „Kinder chocolate“ batonėliai
B. Bingelytės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Opaaa

reiškia ir man vienas iš jų pakliuvo, nes grynas muilo skonis, brolis valgė net išspjovė lauk manydamas kad su kvepalais suliejau, nors tikrai nesulieti buvo :)

to anonimas

Lenkijoj gyvena ne žmonės? lietuviai virtinėm ten varo, perka, jiems tinka, o eksportuotos prekės iš ten, tai jau šlamštas?

Anonimas

Žmones nuodija ne "Vakarai", o lenkai - beveik visose parduotuvėse parduodami Kinder saldumynai pagaminti Lenkijoje. Vokiški ir itališki žymiai skanesni ir ne tokie saldūs. Tik juos rasti galima tik Thomas Philipps ir kartais Iki parduotuvėse. O lenkiški net ir šokoladiniai kiaušiniai "Kinder Surprise" turi muilo skonį. Būtų geriau, jei mūsų prekybos centrai šituos saldumynus atvežtų ne iš Lenkijos, o Vokietijos - juk kainuoja dabar vienodai (anksčiau lenkiški buvo pigesni).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS