G. Nausėda traukiasi iš SEB banko: dėl prezidento rinkimų praneš artimiausiu metu | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA TRAUKIASI IŠ SEB BANKO: DĖL PREZIDENTO RINKIMŲ PRANEŠ ARTIMIAUSIU METU

  • 55

SEB banko prezidento patarėjas ir vyriausiasis ekonomistas Gitanas Nausėda nuo šių metų rugsėjo 7 dienos palieka banką. Jo pareigas laikinai eis dabartinis banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas.

„Eidamas vyriausiojo ekonomisto ir prezidento patarėjo pareigas G. Nausėda savo profesionalumu ir kompetencija, patirtimi ir giliomis įžvalgomis prisidėjo prie SEB banko raidos ir visuomenės finansinio raštingumo didinimo“, − pranešime spaudai sakė SEB banko valdybos pirmininkas ir prezidentas Raimondas Kvedaras.

G. Nausėda SEB banke dirbti pradėjo 2000 metais, nuo 2008-ųjų jis ėjo banko prezidento patarėjo ir vyriausiojo banko ekonomisto pareigas. G. Nausėdą banką palieka šalių susitarimu.

Daugiau nei dešimtmetį finansų srityje dirbantis T. Povilauskas prie SEB banko prisijungė 2015 metais. Iki šiol jis buvo atsakingas už ekonominių tendencijų analizę, prognozių modeliavimą ir analitines įžvalgas.

Naujo formato Lietuvos makroekonomikos apžvalga kartu su T.Povilausku visuomenei bus pristatyta jau spalio pradžioje.

Apsispręs, ar dalyvaus rinkimuose

G. Nausėda žada artimiausiu metu paskelbti, ar dalyvaus prezidento rinkimuose.

„Galiu pasakyti, kad planuoju artimiausiu metu paskelbti, ar dalyvausiu prezidento rinkimuose“, – BNS ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

G. Nausėda kol kas pirmauja visuomenės nuomonių apklausose tarp potencialių kandidatų į prezidento rinkimus.

Šiuo metu jį kandidatu kelia kai kurie konservatorių skyriai, artėjant  Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirminiams rinkimams atrenkant partijos kandidatą. G. Nausėda turi per rugsėjį apsispręsti, ar sutiktų dalyvauti konservatorių vidaus rinkimuose.

Į SEB banką ketvirtadienį kreipėsi Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas, prašydamas paaiškinti, ar G. Nausėdos galimas dalyvavimas rinkimuose dera su banko etikos kodeksu ir ar bankui dėl tokių veiksmų nekyla reputacinės žalos rizika.

Dėl G. Nausėdos į SEB akcininkus vasarį kreipėsi ir Seimo konservatorius Žygimantas Pavilionis.

G. Nausėda sako, kad jo sprendimai nėra susiję su Seimo narių veiksmais.

„Apie tai galvojau gerokai anksčiau, manau, kad tai logiškas ir geras sprendimas. Bet tikrai negalėčiau suteikti garbės kai kuriems žmonėms, kad jie paskatino galutinį sprendimą, nes jis atsirado anksčiau. Sprendimas yra ir jį paskelbsiu visai netrukus, bereikia nedaug kantrybės ir viskas bus padaryta“, – tikino ekonomistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

...

Jokių prezidentinių rinkimų kol 'konservai' nebus susodinti.

Anonimas

as balsuosiu uz radzvila jei neisrinks tada suprasiu kad patys lietuviai nenori gyventi gerai

istu irl

KGBistu ir lansberginiu ne atsikratis .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS