Pasiruošimas Vėlinėms – jau nuo rugsėjo | KaunoDiena.lt

PASIRUOŠIMAS VĖLINĖMS – JAU NUO RUGSĖJO

  • 0

Įprastai Vėlinėms skirtų prekių paklausa piką pasiekia spalio mėnesį, tuomet minėtų prekių nuperkama daugiausiai. Vien praėjusių metų spalį Vėlinių prekių „Maximos“ parduotuvėse pirkėjai įsigijo 6 kartus daugiau nei rugsėjį ar lapkritį. Tačiau šiemet susidomėjimas kapams skirtomis prekėmis fiksuojamas žymiai anksčiau nei įprasta. Jau rugsėjį klientai įsigijo daugiau nei 500 tūkst. įvairių žvakių, o tai yra kone dvigubai daugiau nei tuo pačiu metu pernai.

„Populiariausia Vėlinėms skirta prekė, be abejo, yra žvakės, ypač mažesnio ar vidutinio dydžio – juk dažnai žmonės lanko ne vieną, o kelis kapus, tad dažno pirkėjo krepšelyje atsiduria visa žvakių pakuotė“, – teigia Vilma Drulienė, „Maximos“ komercijos vadovė.

Kitas svarbus atributas, be kurio retas lanko artimųjų kapus – gėlės. Pernai spalį pirkėjai įsigijo apie 120 tūkst. vienetų skintų gėlių ir puokščių, o kaip tradiciškai populiariausią skintą gyvą gėlę, nešamą į kapus, V. Drulienė įvardija chrizantemą.

Didžiąją dalį vazoninių chrizantemų įvairovės parduotuvėse sudaro Lietuvos augintojų išaugintos gėlės, labiau prisitaikiusios prie Lietuvos klimato. „Populiariausios yra baltos ir geltonos spalvų chrizantemos, tačiau pastaraisiais metais vis daugiau dėmesio sulaukia ir kitų spalvų deriniai“, – sako V. Drulienė.

Pardavimų duomenys rodo, kad vis daugiau dėmesio sulaukia viržiai. Pirkėjai šiais augalais puošia ir namų aplinką, ir artimųjų kapus, mat viržiai – labai universalūs.

Pirkėjai renkasi ir dirbtinių gėlių puokštes artimųjų kapams papuošti. Pernai spalį nupirkta apie 370 tūkst. vienetų dirbtinių gėlių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS