Pernai per Lietuvos paštą iš užsienio gauta penktadaliu daugiau siuntų | KaunoDiena.lt

PERNAI PER LIETUVOS PAŠTĄ IŠ UŽSIENIO GAUTA PENKTADALIU DAUGIAU SIUNTŲ

  • 0

Praėjusiais metais per Lietuvos paštą iš viso gauta ir išsiųsta beveik 57 mln. pašto siuntų. Iš užsienio į Lietuvą atkeliaujančių pašto siuntų srautas išaugo penktadaliu, palyginti su 2016-aisiais, o kas antroje iš jų – Kinijos elektroninėje parduotuvėje įsigytas pirkinys.

„Augantis siuntų iš užsienio srautas, o ypač iš Kinijos ir įvairių Europos šalių, rodo, kad itin smarkiai populiarėjanti elektroninė prekyba įgauna vis didesnį pagreitį. Tai ypač pajutome per kalėdinį laikotarpį, kuris kasmet prasideda vis anksčiau. Pernai jau rudens pradžioje, kai masiškai pradėjo plaukti siuntos iš užsienio elektroninių parduotuvių, fiksavome rekordus. Prognozės išlieka stabilios: e. prekyba ir toliau augins pašto siuntų srautus“, – teigė Lietuvos pašto Pašto operacijų direktorius Algirdas Šimonis.

Jau kelerius metus dėl itin sparčiai augančios e. prekybos didžioji dalis siuntų į Lietuvą atkeliauja iš Kinijos. 2017 metais iš šios šalies į Lietuvos paštą gauta pusė – 49 proc. visų tarptautinių siuntų. Po Kinijos rikiuojasi Lenkija, Singapūras, Olandija.

Iš Lietuvos svetur siunčiamų siuntų kryptys, palyginti su 2016-aisiais, beveik nepakito. Iš Lietuvos daugiausia siuntų 2017 metais siųsta į gausiausias lietuvių emigrantų bendruomenes turinčias šalis: JAV, Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Prancūziją ir Latviją.

Nors populiariausių šalių sąrašas, iš kurių dažniausiai siunčiama siuntų, nesikeičia jau kuris laikas, 2017 metais į Lietuvą buvo atsiųsta siuntų ir iš tokių egzotiškų kraštų kaip Žaliojo Kyšulio salos, Jamaika, Pakistanas, Tadžikija, Vietnamas ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS